Mustafa Şenal

Güzelyurt’a bağlı Lefke’de bulunan Yaşam Sitesi bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle hem çevre hem de sağlık açısından tehlike saçıyor.

Bölge sakinleri, sitede yaşayan öğrencilerin vurdumduymazlığı yanında daire sahipleri ve belediyenin de gerekli temizliği yapmadığından şikayetçi.

“Yıllar önce öğrencilere kiralanmak amacıyla inşa edilen “Yaşam Sitesi”ndeki dairerler,  yetkililerin karar değiştirmesinin ardından yöredeki vatandaşlara satıldı. Siteten  daire satın alan bazı ev sahipleri ise binaları öğrencilere kiraladı” diyen bir bölge sakini, öğrencilerin yaşadığı dairelerin, pislikten geçilmediğini, sitenin damındaki su depolarının da patlak olduğunu ve sürekli suların boş yere sokaklara aktığını belirtti.

“Mal sahipleri ilgilenmiyor”

Öğrencilerin kaldığı dairelerin sahiplerinin de konuya duyarsız kaldığını belirten site sakinleri, “Sadece evin kirasını almaya geliyorlar. Onlar da biraz duyarlı olsa, kiracılarını uyarsalar, bunlar yaşanmayacak” dedi.

Çevre Diresi’ne daha önce şikayette de bulunan site sakinleri, yetkililerin, çevreyi kirleten öğrencilere veya onlara bu daireleri kiralayan ev sahiplerine her hangi bir cezayi müeyyide uygulamadığını savundu.