Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi bir kez daha kırık dökük teçhizatlarla gündeme geldi. Hastane’de bulunan tekerlekli sandalyeler “burası neresi?” dedirtircesine objektiflere yansıdı.

DEVLET HASTANESİ!!!: Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kullanılmaz durumdaki tekerlekli sandalyeler objektifine takıldı. Üstelik hastaneye gelen turist kadının lastiksiz tekerlekli sandalyede, içine düştüğü durum bir kez daha KKTC sağlık gerçeğini gözler önüne serdi.

ZAMAN FARKLI DURUM AYNI: 21 Mart tarihinde paslı muslukları, 14 Eylül tarihinde ise, lastikleri sökülmüş kullanılmaz haldeki tekerlekli sandalyeleri gündeme getirilmişti. Aradan geçen onca zamana rağmen, devlet hastanesinde ayni kötü sağlık koşullarına ve hasta haklarına aykırı durumun devam ettiği dikkat çekiyor.

Rana SARRO

Devlet hastanesi bir kez daha kırık dökük teçhizatlarla gündeme geldi. Hastane’de bulunan tekerlekli sandalyeler “burası neresi?” dedirtircesine objektiflere yansıdı.
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, hastaların kullanımına verilen tekerlekli sandalyeler kullanılmaz durumda. Hastaların taşınmaya çalışıldığı tekerlekli sandalyelerin, lastiklerinin tamamen söküldüğü görülüyor. Öte yandan, hastanenin paslı lavabo musluklarının ise halen değiştirilmediği dikkati çekiyor.

Dün son olarak yabancı bir kişinin lastikleri olmayan tekerlekli sandalyede objektiflere yansıyan fotoğrafı, ülkemizin durumunu bir kez daha yabancı bakış açısı ile gözler önüne serdi.

Detay gazetesi 21 Mart tarihinde paslı muslukları, 14 Eylül tarihinde ise, lastikleri sökülmüş kullanılmaz haldeki tekerlekli sandalyeleri gündeme getirmişti. Aradan geçen onca zamana rağmen, devlet hastanesindeki bu sağlık koşullarına ve hasta haklarına aykırı durumun devam ettiği görülüyor.

hastane.jpg

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Poliklinik Bölümü’ne giden hastalar, lavaboların musluklarının sağlık koşullarına uygun olmamasından şikâyetçi. Gazetemize konuşan bazı hastalar, “hastane hastalık saçıyor” diyerek, paslı lavabo musluklarının, hastalık riski taşıdığından yakınıyor. Lavaboları kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, açıp kapatırken, musluğu ellememek için kâğıt havlu kullandıklarını belirtiyor.

tekerleklisandalye-1.jpg

hastane-1.jpg

hastane-2.jpg

“ACİLDE HASTALAR BUNLARI KULLANIYOR”

Acil Servis’te yürüyemez durumdaki hastaların kullanımı için şart olan tekerlekli sandalyelerin durumu ‘Pes’ dedirtti.

Acil Servis’te yürüyemeyecek durumdaki hastalar için bulundurulan tekerlekli sandalyelerin, yıpranmış, lastiklerinin sökülmüş ve ayağın konacağı yerlerin kopmuş olduğu görüldü. Bu tekerlekli sandalyeler, uzun zamandır hastaların kullanımında.

Lastikleri sökülmüş tekerlekli sandalyeleri hastanın tek başına kullanması bir yana, hasta bakıcıların dahi, konu tekerlekli sandalyelerde hastayı taşımasının mümkün olmadığı belirtiliyor.
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin diğer bölümlerinde de bu şekilde yıpranmış ve kullanılmaz durumdaki tekerlekli sandalyelerin kullanıldığı iddia ediliyor.

hastane6.jpg

hastane-5-tekerleklerde-lastik-yok.jpg

“ACİL’E GELEN HASTANLAR HAYRET EDİYOR”

Gazetemize ulaşan vatandaşlar, “acilde annemi içeriye götürmem için verdikleri tekerlekli sandalye artık kullanılmaz duruma gelmiş. Lastikleri sökülmüş ve hareket ettiremiyordum. Annemi içeriye zor taşıdım” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise, turist bir kadını Acil Servis’e sokması için yakınına verilen tekerlekli sandalyenin zorlukla sürüldüğü ve turistlerin bu duruma hayret ettiği belirtildi.
Diğer bir hasta ise, “tekerlekli sandalyeleri hastanın tek başına kullanabilmesi gerekiyor. Bunları hasta yakını dahi kullanamıyor” dedi.

Bir başka vatandaş da, “tekerlekli sandalyelerin ayakçası da yok. Ayağı kırılan ya da ağrıyan bir kişi ya ayağını tutacak ya da lastikleri olmayan tekerlekli sandalyeyi sürecek” diye konuştu.
Bunun üzerine gazetemiz, Acil Servis’te hastaların kullanımına verilen tekerlekli sandalyeleri görüntüledi.