Afyonkarahisar'da 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı çatışmanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

22 Temmuz Çarşamba günü Cumhuriyet Mahallesi, Bekir Gümüş Caddesi, 8 numaralı binada araç kiralama üzerine faaliyet gösteren iş yerinde meydana gelen olayda iddialara göre Murat A., isimli şahıs kendisinden haraç isteyen Enver Savruk'un pompalı tüfekle 3 el ateş ederek öldürmüştü. Olayın ardından Murat A. ve 2 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olay sonrası çatışmanın yaşandığı yerdeki bir esnafa ait iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler çatışmanın şiddetini ortaya koyarken, kameralara yansıyan görüntüler içeriği ile Hollywood yapımı aksiyon filmlerindeki sahneleri aratmadığı gözlendi.

AĞZINDA SİGARA İLE ÇATIŞTI

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde olayın şu şekilde geliştiği gözleniyor:

Kameranın ilk önce görüş açısına giren bir kişinin pompalı tüfeği ateşleyen Murat A.'nın yanına gittiği ve bir süre bir şeyler konuştuğu gözleniyor. Murat A., yanına gelen şahıs ile yaklaşık 2 metre yürüdükten sonra kamerasının açısında girmeyen bir kişiye kafası ile işaret ediyor. Bir anda geldiği yere doğru giden Murat A.'nın uzun bir çalışma tezgahının üzerinde bulunan pompalı tüfeği alarak sokağa doğru çıkıyor. Bu arada Murat A.'nın yanına bulunan kişi de sokağa doğru kaçarken Murat A., pompalı tüfeği bir el ateşleyerek kendisini duvarın sağ tarafına saklayarak siper alıyor. Tan o esnada bir başka dükkandan çıkan kişi ise ateş edildiğini görünce kafasını eğerek kaçmaya çalışıyor. Murat A., tüfeği ateşledikten sonra Enver Savruk olduğu tahmin edilen kişide tabanca ile Murat A.'nın bulunduğu yere doğru ateş etmeye başlıyor. Tabancadan çıkan kurşunların Murat A.'nın gizlendiği duvarın yanında bulunan boş dükkanın camına ve duvarına isabet ettiği de an be an kamera tarafından kayıt altına alınıyor. Kendisine ateş edildiğini gören Murat A., duvarın dibinde bir süre gizlendikten sonra tekrar sokağa bakan tarafa çıkarak pompalı tüfekle bir el daha ateş ediyor. Daha sonra Murat A., elindeki pompalı tüfekle sokağa doğru hızla koşmaya başlıyor. Kameranın kaydettiği görüntünün sonunda ise Murat A.'nın son bir kez daha ateş ettiği gözleniyor.

Kameralara yansıyan bir başka detayda ise Murat A.'nın çatışma anında ağzında sigara olduğu gözleniyor.

Olayın ardından Murat A., cinayette kullandığı pompalı tüfekle olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınmıştı.