Burcu, TAK muhabirinin, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) ile Güney Kıbrıs Elektrik İdaresi’nin dün gece acil olarak gerçekleştirdiği bağlantıya ilişkin soruları yanıtında, Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında şebekelerin birleştirilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Barış Burcu, “Gelinen aşama henüz kalıcı bağlantı yapılmaya elverişli değil fakat herhangi bir acil durumda geçici bağlantı yapılması mümkündür. Dün gece de yapılan budur” dedi.

Kıb-Tek’in buhar kazanlarından bir tanesinin revizyon bakımındayken, diğerinde arıza olduğunu kaydeden Burcu, bir elektrik arzı noksanlığı ortaya çıkabilecek öngörüsüyle kurumun Güney Kıbrıs’tan, karşılığını ödemek suretiyle elektrik talebinde bulunduğunu söyledi.

Burcu, “Kıb-Tek yetkililerinden alınan bilgiye göre, bizim taraftaki arıza giderildi. İhtiyaten bağlantı belli bir süre devam ettirildikten sonra işlem tamamlanmış olacak.. Bağlantı kesilecek” dedi.

Barış Burcu, her iki şebekenin sürekli birleşimi için henüz çalışmaların tamamlanmadığını, kalıcı bağlantı aşamasına gelmediğini belirtti.