Bursa'nın Yenişehir ve Osmangazi ilçelerinde terörü protesto eylemlerinde olaylar çıktı. Güvenlik güçleri olayların büyümemesi için önlemler alarak müdahalelerde bulundu.

YENİŞEHİR

Yenişehir Atatürk Anıtı'ndan terörü protesto için İnegöl Caddesi'ne yürüyen gençlerin karşısına Yılmaz Mahallesi yakınlarında karşıt görüşlü bir gurup geçti. Yenişehir polisinin müdahalesi ile iki grup birbirinden uzaklaştırıldı. Ancak her iki grupta dağılmamakta ısrar etti. Olayların yatışmaması üzerine Bursa'dan gelen çevik kuvvet ekipleri devreye girdi. Gruplar dağılmayınca çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve göz yaşartıcı bomba kullandı. Olaylar yatışmayınca Bursa'dan TOMA gelerek olaylara müdahale etti. İlçede gerginlik sürüyor.

OSMANGAZİ

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Adnan Menderes mahallesinde karşıt görüşlü iki ayrı grup eylemlerini bu gece de sürdürdü. Zaman zaman arbede de yaşanan eylemlerde polis ekipleri dağılmakta ısrar eden ve taşkınlık yapan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Ayrıca bir grup eylemcinin yaptığı taşkınlıklarda bir kişi yaralanırken bir otomobil de ağır hasar aldı. İki karşıt grubu birbirinden uzak tutmaya çalışan polis ekiplerinin sağduyulu yaklaşımı sayesinde yaşanan arbedeler büyümeden sonlandırıldı. Polis ekiplerinin bölgede tedbiri sürüyor.