Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre ekipler, ev içleri ve rögarları da hamam böceğine karşı ilaçlayacak.

Tüm yıl süren sivrisinek, karasinek kontrolünde ve larva mücadelesi yanında, pire kene ilaçlamaları ve hamamböceği ilaçlamalarına da başlandı.

BÜTÜN EVLER TEK TEK İLAÇLANACAK

Larva mücadelesi kapsamında kontrolsüz havuz ve su birikintileri, foseptik çukurları, dere yatakları başta olmak üzere sivrisinek üreme noktalarının düzenli olarak ilaçlama programına dahil olduğu ve yaz sezonu öncesinde de belediye hudutları içerisindeki bütün evlere teker teker girilip ilaçlama yapılacağı belirtildi.

Bunun yanında ilaçlama ekiplerinin, ağıl ve hayvan barınaklarında da pire ve kene ilaçlamaları yaptıkları kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların konuyla ilgili istek ve şikayetlerini Girne Belediyesi Sağlık Şubesi’ne 8152235 numaralı telefona bildirebileceklerini belirtildi.

“HALKIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, halkın sağlığını ilgilendiren konuların başında çevre sağlığının geldiğini belirterek, havaların ısınmasıyla birlikte insanların haşerelerle karşı karşıya kalmaması için Girne Belediyesi hudutları dahilinde bu konudaki çalışmalarını artırdıklarını söyledi.

Güngördü, özellikle insan sağlığı açısından risk yaratan sivrisineklerin mücadelesinin yıl boyunca sürdüğüne vurgu yaparak, çevre ve diğer tüm canlılara hiçbir yan etki ve zararı olmayan tamamen ekolojik ürünlerin kullanımına hassasiyetle önem gösterdiklerini kaydetti. Güngördü, halkın rahatını sağlamak adına ilaçlama işleminin yaz boyu daha yoğun şekilde devam edeceğini ifade ederek, vatandaşları etrafta organik çöpler, kuru otlar ve su birikintileri olmaması konusunda uyardı.