Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bütün şeytanlar bir araya gelse, IŞİD gibi projeyi ancak hayata geçirebilir" dedi.

Kilis'e gelen Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, öğretmenevinde sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte toplantıda yaptığı konuşmada, bugün Müslüman coğrafyasının gözyaşı ve kan hadiselerine sahne olduğunu belirterek, "Diğer coğrafyalara baktığınız zaman Müslümanların yaşadıkları coğrafyadaki gibi bir kargaşa, kaos, kavga, kan, gözyaşı yoktur. Olmasın da hiçbir yerde olmasın. Bütün bir dünya bir araya gelse deseler ki; "insanların Müslümanlardan nefret etmesi için öyle bir projeyi geliştirelim ki bu proje sayesinde İslam diyen İslam'dan uzaklaşsın. Müslüman diyen Müslüman'dan uzaklaşsın" demiş olsaydı, bütün şeytanlar bir araya gelse belki IŞİD gibi bir projeyi ancak hayata geçirebilir. İnsanları Müslüman'dan, İslam'dan, Kur'andan, imandan soğutan, İslam'la hiçbir alakası olmayan bir manzara ile karşı karşıyayız" dedi.

"Bu DAEŞ terör örgütü uluslararası egemen güçlerin bir projesidir" diyen Bozdağı, şunları söyledi:

"Bölgeyi kan ve gözyaşına boğmak ve sonra da bu kanla yeniden buralarda kendi istedikleri düzeni korumak ya da düzenleri muhafaza etmek içindir. Düşünün, insanlar Avustralya'dan, Amerika'dan, Almanya'dan, Afrika'dan geliyor. Dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor. Kültürleri, dilleri, anneleri, babaları farklı. Yetişme tarzları farklı bunların her biri geliyor. Suriye'ye Irak'a ölmek ve öldürmek üzere geliyor. Bütün Müslümanların DAEŞ terör örgütü karşısında uyanık olması lazım. Bu terör belasına karşı hep beraber dimdik Türkiye olarak durduk durmaya da devem edeceğiz. Son zamanlarda Türkiye'yi DAEŞ terör örgütüne destek veren bir ülke olarak göstermek isteyen uluslararası çevreler ve içimizde de bazı kesimler var. HDP'nin eş genel başkanı kalkmış hem utanmadan iftira atıyor Türkiye'nin destek verdiğini söylüyor ve hem de yine utanmadan kalkıp diyor ki; "Türkiye bunu yapmadığını ispat etsin." Bir ülkenin siyasi partisinin eş genel başkanı kendi ülkesini teröre destek veren bir ülke olarak hem de terörün karşısında durduğunu bile bile itham edebilir mi? Ama terörün gölgesinde siyaset yapan bu anlayışın temsilcileri maalesef bunu yapıyorlar."

Bölgede tek huzurlu ülkenin, istikrarlı ülkenin, barışın olduğu ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Türkiye'nin huzurundan rahatsız olan çevreler çok. Onun için de huzurumuza ve istikrarımıza biz sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. DAEŞ terör örgütü Müslümanların, bütün insanlığın başına İslam düşmanları tarafından bela edilmiş bir örgüttür. İslam'la uzaktan yakından alakası olmayan insanların bunların yaptıklarının birini yapmasını bırakın düşünmesi bile mümkün değildir. Altını çizmek istiyorum" diye konuştu.

Programa; AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, eski milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.