Zorkun Taşer

Mehmet Özburak isimli 25 yaşındaki gence, bir yıl önce halsizlik ve testislerindeki  ağrılardan dolayı gittiği hastanede kanser teşhisi konuldu. Tedavi için Türkiye’ye götürülen Mehmet Özburak, doktorların tüm uğraşlarınaa rağmen geçtiğimiz Cumartesi gecesi tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademesi’nde hayatını kaybetti.

Son nefesini GATA’da veren 25 yaşındaki genç Mehmet Özburak, bugün Lefkoşa’da son yolculuğuna uğurlanacak. Genç yaşta kansere yenik düşen Mehmet Özburak’ın ailesi, oğullarının ölümünü Cumartesi gecesi saat 21.00 sıralarında aldı. Mehmet Özburak, son günlerde acı çekmemesi için doktorlar tarafından sürekli uyutuluyordu.

“Elimizden gelen tüm yardımı yaptık”

 Mehmet Özburak’ın durumuyla ilgili Diyalog muhabirine konuşan  Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ve Kemal Saraçoğlu Vakfı Genel Sekreteri Gediz İnan, bir yıldır tedavi gören Mehmet Özburak’ın hayata tutunabilmesi için  yapılabilecek tüm yardımların kesintisiz yerine getirildiğini belirttiler.

“Götürmediğimiz profesör kalmadı”

Mehmet’in acılı ailesi de gazetemize yaptığı açıklamada, “Mehmet bir yıldır götürmediğimiz doktor ve profesör kalmadı. Onu yaşatabilmek için herşeyimizi harcadık ama olmadı. Son bir kaç gündür doktorlar uyutuyordu. Çok acı çekiyordu acılarının dinmesi için. Bize bu süreçte yardımcı olan gerek doktorlarına, gerekse Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile Kemal Saraçoğlu Vakfı’na çok teşekkür ediyoruz.” dedi.