Gürsel Karagözlü

Bademliköy’de başıboş dolaşan köpekler köylüleri tedirgin ediyor. Köy halkı son dönemde artış gösteren başıboş köpeklerin av sezonunun yaklaşması nedeniyle avcılar tarafından gezdirilmeye çıkarılan ancak beklenen performansı göstermediği için terk edilen köpekler olduğunu öne sürdü.
Bademliköy’de küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Ali Zehirok, büyük avın başlamasına kısa bir süre kala, yaklaşık bir aydan beri avcıların dağlarda köpek gezdirdiklerini, beğenmedikleri köpekleri de arazide bırakarak kaçtıklarını iddia etti.

Ağıllar için ciddi tehlike

Zehirok, yaklaşık 15 adet başıboş bırakılan köpeğin köydeki ağıllara saldırdıklarını ve hayvanlara tehlike yarattıklarını söyledi. Avcılar tarafından köyde başıboş bırakılan köpeklerin toplanması ve hayvanlara zarar vermesinin önlenmesi için Lefke Polis Karakolu’na müracaat ettiklerini ifade eden Zehirok, polisin “Bu iş bizim işimiz değil belediyeye başvur” demesi üzerine belediyeye başvurduğunu ancak belediyenin de onları Veteriner Dairesi’ne yönlendirdiğini anlattı.

Kimse sorumluluk almadı

Zehirok, “Veteriner Dairesi’ne başvurduk. Onlar da bu iş bizim işimiz değil, belediyeye başvur dediler. Bizimle dalga geçiyorlar. Bizi pinpon topu gibi oraya buraya gönderdiler. Kimse bu soruna çözüm bulmak istemedi” dedi. 

Hangi makama başvuracağını şaşıran Zehirok, köpeklerin hala köyde başıboş olarak dolaştığını ve her an ağıllardaki hayvanlara zarar verebileceğini kaydetti. Zehirok, “Hayvanlarıma zarar gelirse bunun hesabını kim verecek” diye sordu.