Edirne'de, Avrupa hayaliyle 9 gündür bekleyişlerini sürdüren Suriyeli sığınmacılar, sosyal medyada "Avrupa kapılarını açtı" şeklinde dolaşan haberlerle büyük sevinç yaşadı. Edirne İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan da tercüman aracılığıyla megafondan Suriyelilere seslenerek, sosyal medyada dolaşan asılsız ve yalan haberlere inanmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yunanistan'a geçmek için yürüyerek Edirne'ye gelen ve 9 gündür tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Saray İçi Ermeydanı'nda bekleyişlerini sürdüren yaklaşık bin 300 Suriyeli sığınmacı, akşam saatlerinde sosyal medyada "Avrupa kapılarını açtı', "Yunanistan sığınmacıları kabul ediyor" şeklinde yer alan söylentilerin ardından bölgede büyük sevinç yaşadı. Sığınmacılar, yurt dışından gelen bir kısım medya çalışanının kendilerine cep telefonundan izlettiği bazı haberlerde, Yunanistan'ın kapıları açtığını ve Avrupa'nın kendilerini kabul etmeye başladığını söylediği öğrenildi.

Sosyal medyada dolaşan haberlere inanan yaklaşık 300 kişilik Suriyeli genç grup büyük sevinç yaşarken, çocuklu ve bebekli aileler ise sevinç gösterilene katılmadı. Sığınmacıların bir kısmı da sosyal medyada yer alan asılsız haberlere inanarak sevinç gösterilerinde bulunan diğer gruba müdahale ederek, haberlerin asılsız ve yalan olduğunu anlatmaya çalıştı.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN SIĞINMACILARA ÇAĞRI: "ASILSIZ HABERLERE İNANMAYIN'

Edirne İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan da tercüman aracılığıyla megafondan Suriyelilere seslenerek, sosyal medyada dolaşan asılsız ve yalan haberlere inanmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Emniyet Müdürü Erdoğan, sığınmacılara talep etmeleri halinde istedikleri illere gönderileceklerini, otobüslerin kendileri için ücretsiz olarak hazır bulundurulduğunu söyledi.

Öte yandan, Sarayiçi Er Meydanı'nda 9 gündür bekleyişlerini sürdüren sığınmacı grubun içerisinde 400 kişi İstanbul ve çeşitli illere gönderilirken, bin 300 kişilik diğer grup ise bu akşam saatlerinde gerçekleşmesi beklenen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde kendileri ile ilgili bir sonuç çıkma ümidiyle bölgede bekleyişlerini sürdürüyor.

Büyük sevinç yaşadılar; ama...