Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Lefkoşa ve Girne ile kardeş şehir protokolü imzalamak ve temaslarda bulunmak amacıyla KKTC’de bulunan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i kabul etti.

Kabulde, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile bazı belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Başkan Siber, kabuldeki konuşmasında, Başkan Büyükerşen’in bilgi ve birikimleri ile oluşan tecrübesini kardeş protokollerle ülke şehirlerine aktaracak olmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

“Yerel yönetimlerin başarısının ülkenin başarısı” olduğuna vurgu yapan Siber, bunun kamuda yakalanacak başarıyla pekiştirildiğinde, hep birlikte daha güzele doğru adımların atılabileceğini vurguladı.

1475674338.jpg

KKTC’nin tanınmamış bir devlet olmasından kaynaklanan bir çok sıkıntısı olduğunu ifade eden Siber, “bu sorun sadece kendi irademizle çözülecek bir sorun değil . Ancak, içte yaşanan sorunların  çözümünü başaracak olan bizleriz” dedi.

Çevre sorunları başta olmak üzere, yerel yönetimlerde yaşanan sorunların insanın yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkati çeken Siber, bu sorunların aşılmasında karşılıklı işbirliklerinin geliştirilmesinin önemine dikkati çekti.

Gelişmenin sadece yüksek binaları dikerek olamayacağını ifade eden Siber,  “Gelişmek ancak şehirlerin dokusunu koruyarak ve ortak duyarlılık ile mümkün olabilecektir” dedi.

1475674326.jpg

BÜYÜKERŞEN: ”KARDEŞ ŞEHİR FORMALİTEDEN İBARET DEĞİL”

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de konuşmasında, bugün Lefkoşa Belediyesi ile yarın da Girne ile kardeş şehir protokolü imzalamak amacıyla KKTC’de bulunduklarını anımsattı.

Büyükerşen, kardeş şehir ilişkilerinin bir formaliteden ibaret olmadığını belirterek Kıbrıs’ta diplomasiden öte bir soydaşlık ilişkileri olduğunu söyledi.

Eskişehir’in  önemli merkezlerle kardeş şehir protokolleri bulunduğuna işaret eden Büyükerşen, bu kapsamda kültürel, sanatsal ve ticari olarak ilişkilerin güçlendiğini belirtti.