Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu beraberindeki heyetle birlikte Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. 1 Ekim 2015 tarihinde, saat 10:30’da gerçekleştirilen söz konusu ziyaret sırasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 17.’si düzenlenecek olan geleneksel Eko Gün hakkında geniş bilgiler verdi.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Sennaroğlu 11 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan “17. Geleneksel Eko Gün” etkinliğinin Büyükkonuk Eko Turizm Derneği ile işbirliği içerisinde gerçekleştirileceğini dile getirerek Eko Gün’ün Kıbrıs kültürünün tanıtılmasında son derece önemli olduğunu vurguladı. Sennaroğlu, gün boyu köy aktivitelerinin yanı sıra geleneksel ve Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünlerin satışının da gerçekleştirileceğini belirterek DAÜ’den Kıbrıs kütürünü birlikte yaşatmak adına destek istedi. Bir DAÜ mezunu olarak DAÜ’nün kendisinde her zaman farklı bir yeri olduğunun altını çizen Sennaroğlu, DAÜ ile ortak projelere imza atmayı istediğini de belirtti.

Prof. Dr. Osam, Büyükkonuk Belediyesi’ni yaptıkları başarılı işlerden dolayı takdir ettiklerini belirterek DAÜ olarak her zaman desteğe hazır olduklarının altını çizdi. DAÜ’nün dünya üniversiteleri arasında yerinin belirginleştiğini aktaran Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kaliteden ödün vermeden farklı noktalara gitmesini istediklerinden bahsetti. Büyükkonuk Belediyesi’nin her yıl düzenlediği geleneksel Eko Gün’ün Kıbrıs kültürünün tanıtılmasında son derece önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Osam, Eko Gün etkinliğinin öğrenciler tarafından farkındalığının artırılması ve katılımın sağlanması için DAÜ olarak gerekli çalışmaları yapacaklarının altını çizdi.

Söz konusu ziyarete Büyükkonuk Eko Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey, Başkan Yardımcısı Lois Cemal, DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Mali İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı  ve Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş de katıldı.  

Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’ın ardından Büyükkonuk Belediye Başkanı beraberindeki heyetle birlikte DAÜ Tanıtımdan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca’yı da makamında ziyaret ederek 17. Geleneksel Eko Gün hakkında bilgiler verdi. Ziyaret sonunda Sennaroğlu, Prof. Dr. Osam’a ve Prof. Dr. Amca’ya Kıbrıs’a özgü buhurdanlık takdiminde bulundu.