Büyükkonuk Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’na (DEV-İŞ) bağlı Devrimci Genel İş Sendikası ile Büyükkonuk Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2017 tarihlerini kapsıyor.

DEV-İŞ’ten yapılan açıklamada,  Büyükkonuk Belediyesi çalışanlarının yıllardır mağduriyet yaşadıkları sınıflandırma ve barem sorununun, DEV-İŞ ile Belediye arasında varılan anlaşma sonucu aşıldığı belirtildi.

Sözleşmeyle birlikte, işçilerin sınıf ve baremlerinde yaşanan mağduriyet giderilerek, belediye emekçileri hakkı olan sınıflara ulaştırıldı. Ayrıca yıllardır verilmeyen baremlerin de verilmeye başlandığı kaydedildi.

Sınıf ve barem değişikliklerin yanında sözleşmeyle birlikte bayramlık, 1 Mayıs, evlenme yardımı, öğrenim yardımı gibi sosyal haklarda da artış sağlandığı bildirildi.

NAŞİT

İmza töreninde konuşan  Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit, 2014 yılında Büyükkonuk Belediyesi’nde yetkili sendika oldukları zaman, işçilerin maaşlarını asgari ücrette bulduklarını, hayat pahalılığı ve kıdem tazminatı hakkının da olmadığını belirterek, bugün gelinen noktada çalışanların tüm yasal haklardan yararlandıklarını kaydetti.

Naşit, toplu iş sözleşmesi ile yılların birikmiş mağduriyeti olan sınıf ve barem düzenlemelerinin de hayata geçirildiğini, artık belediyede çalışma huzuru bulunduğunu ifade etti.

Büyükkonuk Belediye Başkanı  Ahmet Sennaroğlu’nun da imza töreninde yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.