Okul Aile Birliği yönetim kurulu üyesi Hasan Evren yaptığı açıklamada “İki aydır açılmış olan okullarımızda öğretmen eksikliğinden dolayı okul öğretmen kadrosunun beş olmasına rağmen dört öğretmenle eğitimin sürdürmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız geçtiğimiz yıl altı öğretmen ile eğitim görüyorlardı ancak bilinmeyen sebepten dolayı iki öğretmenimizi geri alarak bizi dört öğretmene düşürdüler. Çocuklarımız birleştirilmiş sınıflarda ders görüyor buda çocuklarımızda sıkıntı yaratıyor. Bugün çocuklarımızı okula göndermedik yarında göndermeyeceğiz bu sorun çözülünceye kadar da okul aile birliği olarak çocuklarımızı okula göndermeme kararı aldık."

Bir öğrenci velisi olan Serkan Yılmaz ise “Öğretmen eksikliği sorunun yaklaşık iki üç yıldır devam etmektedir. Çocuklarımız birleştirilmiş sınıflarda ders görüyor bu da çocuklarımızın eğitim durumunu düşürüyor. Bugünden itibaren çocuklarımızı okula göndermeme eylemine başladık ve bu eylem yarın ve pazartesi de devam edecektir. Pazartesi veliler ve okul aile birliği toplanıp Lefkoşa’daki eğitim bakanlığına gideceğiz. Sayın Özdemir Berova bizim sesimizi duysun artık.”

Büyükkonuk İlkokulu’nda öğrenci olan Mustafa ve Mehmet Davar kardeşler ise “Bizler iki kardeş olarak aynı sınıfta okuyoruz. Birimiz ilkokul dört diğerimiz ise beşinci sınıfta ders görüyoruz. Ancak aynı sınıfta okuduğumuz için hem derslerimiz hem de ödevlerimiz aynı. Bizler bu işten hiçbirşey anlamadık. Ayrı sınıf ve ayrı öğretmen istiyoruz. İki kez okulumuza bakan geldi ancak bizim dertlerimize bakan olmadı. Öğrenciler olarak bir an önce okulumuza gitmek istiyoruz.” Diyerek sitemde bulundular.

unnamed-039.jpg

unnamed-(1)-020.jpg