Yeni Doğuş Hareketi  (YDH), Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi’nin ülkeye değer katacağını kaydetti.

YDH Genel Koordinatörü Turan Büyükyılmaz yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile KKTC arasında gerçekleşen her çalışmanın olumsuz bir tepkiyle gündeme getirilmekte ve bu olaylar üzerinden Türkiye’ye saldırılmakta olduğunu, bunun son örneğinin de Koordinasyon Ofisi olduğunu ileri sürdü.

Koordinasyon Ofisi ile ilgili tartışmaların mantığını anlamanın mümkün olmadığını kaydeden Büyükyılmaz, Koordinasyon ofisinin amacının gençlik ve spor alanındaki işbirliğini geliştirmek ve bu çalışmaları koordine etmek olduğunu kaydetti.

Büyükyılmaz, “KKTC’de yaşayan gençlere ve engellilere yönelik ihtiyaçların saptanması, proje geliştirilmesi, madde bağımlılarına yönelik rehabilitasyon merkezinin yapımına katkı verilmesi, gençlik spor organizasyon düzenlenmesi sadece ve sadece bu ülkeye katkı sağlar” ifadelerini kullandı.

Büyükyılaz, Yurtdışı Koordinasyon Ofisi’nin varlığıyla KKTC makamlarının işlevsiz kalacağı iddiasının gerçeği yansıtmadığı görüşüne yer verdiği açıklamasında,  KKTC yetkili bakanlıklarının onaylayacağı program ve projelere Türkiye’nin mali, teknik ve ekipman desteğinin sağlamasının öngörüldüğünü kaydetti.

Büyükyılmaz,  halkı, son günlerde tırmandırılmaya çalışıldığını iddia ettiği  “Türkiye düşmanlığına” dur demeye, davet etti.