Rana SARRO

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), KTOEÖS, Dev-iş ve Kamu-Sen bugün eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) önünde çadır yapan eylemcilere bayram dolayısıyla gıda yardımında bulunacak.

KTAMS, Kamu-Sen, KTÖS, KTOEÖS ve Dev-iş bugün saat 11.00'de eski KTHY binası önündeki çadırda basın toplantısı düzenliyor.

YÜCELEN: MORAL VE DESTEK VERECEKLER

Eylemcilerin Sözcüsü Osman Yücelen, işsiz kalmalarının 65'inci günü, çadır eylemlerinin de 22'nci gününde, ilk günden beri yanlarında olan KTAMS, Kamu-Sen, KTÖS, KTOEÖS ve Dev-iş'in bayram dolayısıyla bugün de çadırda, bir basın açıklaması yapacaklarının kendilerine bildirildiğini belirtti. Yücelen, "bayram öncesi bir moral ve manevi olarak bir destek verilmesi kararı alındığı bizlere bildirildi. Bu sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz" dedi.

KAPTAN: EMEKÇİLERİN DAYANIŞMASI'

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, bayram dolayısıyla KTÖS ile birlikte KTHY mağduru eylemcilere, 'emekçilerin dayanışması' adı altında yardım paketi dağıtacaklarını belirtti. Kaptan, bugün saat 11.00'de çadırda bir basına açıklama yapacaklarını da belirtti.

ELCİL BAYRAMDA BU İNSANLAR İŞSİZ

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, Bayramda bu insanların işsiz olduğuna dikkati çekerek, bayram dolayısıyla, birer yiyecek paketiyle bu insanlara destek belirtmek istediklerini kaydetti ve "bu insanlar haklıdır. KTHY'nin kapatılmasıyla, diğer personelin devlete alındığı gibi, bu 64 kişinin de devlet işine alınması gerekir. Şirketin devlete alındığı yönündeki dalaverelerle bu insanlar avutuluyor" dedi.