Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek’in ülkedeki müteahhitlerin sorunlarına çözüm üretmede duyarsız kaldığını savundu.

Gürcafer, “Sayın Bakan Ankara’da açılan ihaleler çerçevesinde ülkeye gelen müteahhitlere ocak tahsis etmek için canla başla çalışıyor” iddiasında bulundu.

Birlik Başkanı Cafer Gürcafer konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Hakan Dinçyürek’in Avrupa Birliği (AB) yardımları çerçevesinde açılmış balıkçı barınağı ihalesi dâhil birçok ihaleye gerekli ilgiyi göstermediğini öne sürdü.

Gürcafer, söz konusu ihalelerin Bakan Dinçyürek’in tutumu nedeniyle iptal olmakla karşı karşıya kaldığını savundu.

“FATURA VATANDAŞA VE TOPLUMA”

İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi:

“24 saat gibi kısa bir sürede çözümlenebilecek böylesi basit sorunları bile sayın bakanın yaklaşımları neticesinde çözüm üretebilmek için ihtiyacımız olan diyalog yollarını kapatmış durumdadır. Ancak fatura vatandaşa ve topluma çıkarılmaktadır.

Ankara’da açılan ihaleler çerçevesinde ülkemize gelen müteahhitlere ocak tahsis etmede canla başla çalışan sayın bakan yerli müteahhitlerimizin kırsal kesim ve benzeri altyapıların yapımında ihtiyaç duyulan stabilize, aynı zamanda kamu yararına olan söz konusu işlerle ilgili çözüm üretme hususunda anlamsız bir tutum sergilemektedir.

Gerek bahse konu işler neden yapılmıyor diye soru soran vatandaşlarımızın bilmesi gerekse hükümetin haberdar olması bakımından konuyu kamuoyunun bilgisine getiririz.”