Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) Başkanı Mehmet Davulcu, pazar gün yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda üyelerini ve halkı, bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı desteklemeye çağırdı.

Davulcu yazılı açıklamasında, 19 Nisan seçim sonuçlarını değerlendirmek için birlikte toplanan ÇAĞ-SEN Yönetim, Denetim ve Disiplin kurullarının, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde Bağımsız Aday Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi amacıyla sendika üyelerine ve halka çağrı yapılmasına karar verdiğini belirtti.

“Çağ-Sen yetkili organları, uzun yıllardan beridir dayatılan sözde ekonomik paketlerin Kıbrıslı Türk toplumuna yarar yerine zarar verdiği tespitini yaparak; paketlere dayalı uygulamalardan vazgeçilmesi gereğinin altını çizdi” denilen açıklamada,  Kıbrıslı Türk toplumunun karakteristiğine yönelik müdahaleler nedeniyle onur sorunu yaşar hale geldiğine dikkati çekildiği de kaydedildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kıbrıslı Türk toplumunun yarınlarını ortak vatan saydığı Kıbrıs’ta oluşturulacak federal bir yapıda gördüğüne vurgu yapan yetkili kurullar, Kıbrıs’ta yaşayan her etnik kökenden insanın demokratik ve insan hak ve özgürlüklerine dayalı barışçıl bir ortam içinde yaşayabilmesi için Birleşik Federal Kıbrıs Cumhuriyeti’nin oluşmasına destek olunması amacıyla Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi amacıyla üyelere ve halka çağrı yapılmasını karar altına aldı.”