Çağ-Sen, hayvancı, çiftçi ve patates üreticilerinin müşterek eylemini haklı bulmakta ve desteklemekte olduğunu belirtti.

Sendika Başkanı Mehmet Davulcu, yazılı açıklamasında, Kıbrıs’ın kuzeyindeki sömürü düzeninden semiren büyük sermaye gruplarına yasaları çiğneyerek haksız kazanç sağlamayı marifet sayan hükümetin, işçilere olduğu gibi çiftçi ve hayvancılara karşı da duyarsız davrandığını iddia etti.

Hükümeti eleştiren Davulcu, “ ‘Çalışmaz, üretmez’ diye aşağılanmaya çalışılan Kıbrıslı Türk üreticiler, plansız programsız, günübirlik hükümet politikaları yüzünden bugün fazla üretmekle suçlanır hale gelmiştir. Israrla sürdürülmeye çalışılan neoliberal politikaların çıkar yol olmadığı gün gibi ortadadır. İstikrarlı bir ekonomi için sosyal yönü öne çıkarılan planlama şarttır” dedi. Davulcu, şunları savundu:

“Hükümetin uyguladığı haksız zam politikaları nedeniyle tarım ve hayvancılık alanındaki başlıca girdiler aşırı biçimde pahalılaşmıştır. Yılın başında 3.00 TL olan Euro dizel dünyada petrol fiyatları düşmesine karşın bugün 3 buçuk TL’ye çıkarılmıştır.”