Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN) “hükümetin elini halkın cebinin en dibine kadar uzattığını” savundu.

ÇAĞ-SEN Başkanı Mehmet Davulcu yazılı açıklamasında,  vergi toplayamayan hükümetin dolaylı vergileri alabildiğine artırarak günü kurtarmaya yöneldiğini savunarak, sosyal devletlerin diğer devletlerden önde gelen farklarından birinin ana gelir kaynağının gelir vergisi olması olduğunu ifade etti.

Davulcu, “Geçmiş hükümetler gibi şimdiki hükümet de en adaletsiz vergi yöntemi olan dolaylı vergileri alabildiğine artırarak fakiri daha fakir, zengini daha zengin etme yolunda yürümektedir” ifadelerini kullandı.

Akaryakıt zamlarının hayatın her alanını olumsuz etkilediğini, hayat pahalılığını anında tetikleyen bir özelliğe sahip olduğunu belirten Davulcu, hükümetin kontrolündeki DPÖ’nün yaptığı hayat pahalılığı hesaplamaları ile akaryakıta yapılan zamlar arasında uçurumlar oluştuğunu, bunun da DPÖ hesaplamalarının bilimsellikten ne kadar uzak olduğunun açık göstergesi olduğunu ifade etti.

Yılın 10 aylık devresinde akaryakıta yapılan zam oranının yüzde 12.4 ile yüzde 13.3 arasında olduğunu kaydeden  Davulcu, öte yandan DPÖ’nün 10 Ekim 2016’da açıkladığı 9 aylık hayat pahalılığının yüzde  4.63 olduğuna dikkat çekti.

Davulcu şöyle devam etti:

“Rakamlar ve gerçekler ortadır. Hükümet bilinen en adaletsiz vergi sistemi olan dolaylı vergilerle halkın orta ve alt katmanlarını daha fakir hale getirme politikalarını ısrarla sürdürmektedir. Toplumun büyük kesimi fakirleştirilirken, hükümet ve onlara yakın küçük bir zümre her zamankinde daha hızlı bir şekilde zenginleştirilmektedir.

Bu yapılanların emekçi kitleler ve onların örgütleri tarafından görülmekte ve izlenmekte olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bilinsin ki, elbet hesap verme günü gelecek ve bütün bunların hesabı sorulacaktır.”