Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu, Bakanlar Kurulu’nun, Türk Lirası’nın değer kaybı üzerine aldığı bazı tedbirlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Dar ve sabit gelirli yurttaşlar açısından boş çıktı. Geliri, yükselen döviz karşısında eriyen, döviz cinsinden borçlu olan ve  kirada oturan yurttaşlar, hükümetin açıkladığı önlemlerden yararlanamadı” dedi.

Davulcu, Hükümetin, “Dövizle yapılmış kira sözleşmelerindeki kira bedellerinin makul bir seviyede TL’ye çevrilmesi yerine, ev veya dükkan kiralayan mal sahiplerini TL ile sözleşme yapmaya teşvik etmesinin”  Hükûmet’in hangi sınıfın destekçisi olduğunu ortaya koyduğunu savundu.

“Hükümetin aldığı önlemlerin her zaman olduğu gibi toplumun alt ve orta katmanlarına değil, üst gelir seviyesindeki kesimlere hizmet etmeye yönelik olduğu apaçık ortadadır” diyen Davulcu, Hükümeti ek önlemler almaya çağırdı.

Davulcu, “Dövizle yapılan bütün borç senetleriyle kira sözleşmeleri  TL’ye endekslenirken, Eşel Mobil uygulaması 2 ayda bir olacak şekilde derhal hayata geçirilmelidir” dedi.