Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu, Bakanlar Kurulu’nun elektrik fiyatlarını akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak otomatiğe bağlamasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Davulcu yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin aldığı bu kararın Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ile Başbakan arasında kamuoyu önünde yaşanan zam polemiğinden Yönetim Kurulu Başkanı’nın kazanımla çıktığının göstergesi olduğunu savundu.

Davulcu açıklamada “Bu kararın ekonomik zorunlulukla hiç bir bağlantısı yoktur. Kararın anlamı, yanlış istihdam ve uygulamaların bedelinin tüketici konumundaki halka ödetilmesidir” ifadelerine yer verdi.

Orta Doğu’daki emperyalist paylaşım savaşının sona ermesi ya da hafiflemesiyle birlikte petrol fiyatlarının yeniden hızlı bir şekilde yükselişe geçeceğinin apaçık ortada olduğunu kaydeden Davulcu, bunun yakın gelecekte okkalı zamlarla elektriğin fahiş fiyatlara tırmanmasının zemininin hazırlanması anlamına geldiğini belirtti.

Davulcu açıklamasında şunları kaydetti:

“Göç Yasası’nı ortadan kaldırmak yerine, kamu çalışanlarının hayat pahalılığı hakkını donduran ve enflasyon nedeniyle doğan hayat pahalılığını keyfi şekilde birinden kesip ötekine aktararak tüm çalışanları Göç Yasası kapsamına alıp fakirleştiren hükümetin, seri zamlara yol açacak bu kararı çalışan kesimleri daha da fakirleştirmeye dönük bir tutumun eseridir.

Hükümeti, kararını bir kez daha gözden geçirmeye davet ederken, hayat pahalılığı ödeneği hakkını donduran kararını kaldırmaya ve özel sektör çalışanlarının sendikalaşmasının önünü açmaya çağırırız.”