Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu yazılı açıklamasında, koalisyon hükümetinin yasa gücünde kararnameyle kamu çalışanları ve emeklilerine uygulanan hayat pahalılığı ödeneğini kaldırmasının “emek düşmanı” olduğunun somut göstergesi olduğunu savundu.

Davulcu, Bakanlar Kurulu’na tanınan yasa gücünde kararname yetkisinin sadece aciliyet gerektiren ekonomik konularda kullanılması gerekirken, hükümetin, kamu çalışanları ve onların emeklilerinin hayat pahalılığı ödeneği hakkını gasp etmek için kullanıldığını öne sürdü ve bunun hukuksuz bir yetki kullanımı olduğunu iddia etti.

Hükümetin “ben yaptım oldu” anlayışı ile iş yaptığını savunan Davulcu, şu görüşlerini dile getirdi:

“Binlerce kamu çalışanının yaşam standardını geriye çekecek bir uygulamayı çalışanların sendikal örgütleriyle uzlaşma aramadan tek yanlı olarak uygulamaya koymuştur. Bu apaçık emek düşmanlığıdır.

Göç Yasası’nı UBP hükümeti yapıp hayat geçirmişti. UBP’nin dayattığı göç yasası 2008 öncesi istihdam olan kamu çalışanlarını muaf tutmaktaydı. CTP/BG – DP/UG hükümeti bu uygulamayla Göç Yasası’nı 2008 öncesi istihdam olan kamu çalışanlarına da uygulamaya başlamıştır. Bundan böyle 2008 öncesi istihdam edilen kamu çalışanları da sistematik bir şekilde fakirleştirilecek ve göçe zorlanacaktır.

Hükümet, ‘kaynak yoktur’ yalanının arkasına saklanmaktadır. Doğru değildir. Bu ülkede kaynak çoktur. 40 yıldan beridir süregelen yağma düzeni bunun açık kanıtıdır. Emekçi halkımıza düşen bu yağma düzenine son vermek için örgütlenmek ve mücadele başlatmaktır. Düzenin örgütleriyle verilecek mücadele ile düzen değiştirilemez.

Çağ-Sen, emekçi halkımızı bu hükümetten de, bu düzenden de kurtulmak için örgütlü mücadeleye çağırmaktadır.”