Eski milletvekillerinden Fadıl Çağda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek “Batmayan Uçak Gemisi” isimli kitabını takdim etti.

Çağda, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, kitabı yazarken toplumun belleğine bir şeyler bırakmak isteğiyle yola çıktığını belirterek, kitap hakkında bilgi verdi.

“SÖZ UÇAR YAZI KALIR”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, bu tür anıların toplumsal belleğe ciddi katkılar yaptığını belirterek, “Söz uçar yazı kalır, Çağda’yı kutluyorum” dedi.

Çağda’nın çok önemli bir zaman dilimine yaşamıyla, mücadelesiyle katkı sağlamış biri olduğunu ifade eden Akıncı, İstanbul’dan başlayarak Kıbrıs’ta yaşadığı süreci ve sonrasında kendisiyle yaşadığı geçmişi kaleme almasının çok önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, kendisinin de belediye başkanlığı dönemini kitaplaştırdığını ve diğer yaşanmışlıkları da kaleme aldığı süreçte Cumhurbaşkanlığı görevine gelince yarıda kaldığını dile getirerek, onu da mutlaka tamamlayacağını vurguladı.

Akıncı, Çağda’yı kitabından dolayı kutlayarak herkesin göçüp gittiğinde ders alınacak yaşanmışlıklarını bırakmasını temenni etti.

1441708318.jpg