Ceren Ercih

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Mehmet Çağlar, Günaydın Ada programının konuğu oldu. Partisinin yaklaşan kurultayı ile ilgili açıklamalar yapan Çağlar, partide suların durulacağına inandığını belirtti. Çağlar, görev verilmesi halinde görevden kaçmayacağını da belirterek Eğitim Bakanlığı ile ilgili iddialara yanıt verdi. 

“GENEL BAŞKANA SAHİP ÇIKMAK PARTİYE SAHİP ÇIKMAKTIR” 

Partisinin yaklaşan kurultayıyla ilgili konuşan Çağlar, daha önce Cumhurbaşkanlığı yapmış bir isim olan Mehmet Ali Talat’ın yeniden aday olmasını takdir ettiğini şu sözlerle belirtti; “Ona duyulan saygının hem de geçmişte yaptıklarının gerek parti gerekse toplum için yaptıklarının çok iyi değerlendirilerek kurultayda ve kurultaydan sonra da bir taraftan Genel Başkana sahip çıkmak aslında partiye sahip çıkmak ve topluma sahip çıkmak olduğunun anlaşılacağını düşünüyorum.” 

“CTP 45 YAŞINDA BİR PARTİ” 

Kurultay sonrasında suların durulacağına inanç belirten Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben durulacağına ümit ediyorum. Ama hoş olmaz tabi ki bu olursa. Topluma dönük anlamda da partinin geleceği anlamında da hoş olmaz. CTP 45 yaşında bir partidir bu 45 yıllık deneyimi ve topluma olan duyarlılığı ile bu sorunu aşacağını ümit ediyorum.” 

“SİYASETİ BİREYSEL ÇIKARLAR İÇİN KULLANMAK BU TOPLUMUN İLERİYE TAŞINMASINI SAĞLAMAZ” 

Son dönemde kamuya yapılan istihdamlar dolayısıyla sert bir dille eleştirilen CTP’nin neden böylesi bir eğilim gösterdiğiyle ilgili bir soruya da yanıt verdi. Çağlar, bu tarz adımları tasvip etmediğini ise şu şekilde belirtti; “Siyaseti bireysel ya da zümresel bir takım çıkarlar için kullanmak bu toplumun ileriye taşınmasını da çok sağlamaz. Siyasetin tüm topluma yaratacağınız sistem ile fırsatlar ve olanaklar yaratması noktasına taşımamız gerekiyor.” 

“ALTERNATİFİNİ YARATMANIZ GEREKİYOR” 

Yine ülkemizde eğitim sendikalarının yapmış olduğu eylemleri ve son dönemde sendikalara yönelen tepkileri değerlendiren Çağlar, bu durumda sadece eğitim değil ekonomik sorunların da etkili olduğunu belirtti. 

Eğitim sendikalarının ülkedeki toplumsal konularla da duyarlı olduğunu ifade eden Çağlar, yine de eleştirilerin yanında önerilerin de konulmasının daha doğru olduğunu vurguladı. Çağlar; “Gerçek anlamda alternatifinin ne olduğunu ortaya koymak gerekiyor. Bu eğitim sistemi yaramaz demek bir çözüm değildir. Alternatifini yaratmanız gerekiyor. Alternatifini yaratmadığımız müddetçe o sistem devam edecektir” dedi. 

“İKİ LİDERİN BU NOKTADA ADIM ATMALARI GEREKİYOR” 

Eğitimle ilgili iyileşmelerin müzakere süreci içinde önemli bir adım olduğunu vurgulayan Çağlar, müzakere sürecine ivme katacağına inandığı bir görüşünü de paylaştı. Çağlar sözlerini şöyle tamamladı; “Doğrudan doğruya bir proje ortaya koyarak bunun ileriye götürülmesinde de ortak çalışmaları ilerletme noktasında iki liderin bu noktada adım atmaları gerekiyor. Belki bir ortak üniversitenin veya ortak bir araştırma üniversitesinin kurulması bu dönemde oldukça önemlidir diye düşünüyorum.”