Ceren ERCİH 

“KAZAN KAZAN DEĞİL, KAZAN KAZAN KAZANDIR” 

Türkiye’nin Kıbrıs sorununa bakış açısıyla Kıbrıslı Türkler’in konuya bakışının farklı olup olmadığı ile ilgili değerlendirme yapan Çağlar şunları söyledi; “Bizim esas davamız ve Türkiye’nin de desteklemesini beklediğimiz davası, Kıbrıs Türk halkının dünya ile bütünleşmesi noktasında gerek BM üyesi olarak gerekse AB üyesi olarak bir federal Kıbrıs’ta siyasi eşit ortak iki bölgeli kurucu devletin bir tanesinin yönetimini elinde tutan ve öbür taraftan Türkiye ile ilişkilerini de en üst noktada yaşayan, sadece kazan kazan değil, kazan kazan kazandır.” 

“BAŞKA BİR ADAY OLMAZ” 

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde olağanüstü kurultay kararı alınmasının akabinde yaşanılan gelişmeleri aktaran Çağlar, kurultayda Parti Meclisi’nin de seçileceğini ifade etti. Partide şimdilik başkanlığa adaylığını açıklayan tek ismin Mehmet Ali Talat olduğunu hatırlatan Çağlar, Talat’ın karşısına bir başka ismin çıkmayacağını düşündüğünü şu sözlerle belirtti; “Sayın Talat aday olduğunu açıkladı. Başka bir aday olmaz bence.” “Talat’ın manifestosu CTP’nin sorunlarını çözmeye yeterli midir” sorusuna da yanıt veren Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Talat’ın 25 maddelik manifestosu da vardır. burada niyetler ve hedefler vardır. Fakat tabi ki bu şu an itibari ile yeterlidir. Sayın Talat’ın hangi amaç ve hedeflerle aday olduğunu ortaya koymaktadır ama akabinde bunun bir programla zenginleşeceğini düşünüyoruz.” 

“ÜYELİK SİSTEMİNE GEÇİLMELİ” 

Gelinen aşamada CTP’de önemli birçok adım atılması gerektiğini belirten Çağlar, bu adımlardan birinin de delegelikten üyelik sistemine geçiş olduğunu şu sözlerle ifade etti; “Bu süreçte de Kasım, Aralık ayına kadarda yeni Genel Başkanının ve yeni MYK’nın bütünsel bir anlamda olmasa bile 6 ayda bazı maddelerin değiştirilerek özellikle uzun dönemdir tartışılan delege sisteminden üye sistemine geçişin, üyelerin duruşlarının sorgulanmasının bunların tespit edilerek üyelik listelerinin yenilenmesi ve üyelik sistemine geçilmesidir.” 

“PARTİ İÇERİSİNDEKİ TARTIŞMALARIN SOSYAL AĞLARDA GÖRÜLMESİ TOPLUMDA FARKLI BİR ALGI YARATMAYA BAŞLAMIŞTIR” 

Örgütlerde yarım kalan eğitim çalışmalarının da tamamlanmasını ümit ettiğini belirten Çağlar; “Örgütlerde yeterince eğitim çalışmalarının yapılamamış olması bir takım kötü alışkanlıkların ortaya çıkmasını, aile içerisinde tartışılması gereken bir takım konuların mahallede tartışılmış olması gibi parti içerisindeki tartışmaların sosyal ağlarda görülmesi toplumda da giderek daha farklı bir algı yaratmaya başlamıştır. Bu bütün partiler için geçerli tabi” dedi. 

“CTP’NİN SOSYALİS DÜŞÜNCEDEN UZAKLAŞMASI MÜMKÜN DEĞİL” 

“CTP’nin sosyalist politikalardan uzaklaştığı” yönündeki söylem ve eleştirileri de değerlendiren Çağlar, buna katılmadığını söyledi. Çağlar, gerekçelerini şu sözlerle ifade etti: “CTP’nin sosyalist politikalardan uzaklaştığını düşünmüyorum. Ancak pratik hayatta hükümette olduğu dönemlerde o programların toplumsallaştırılamaması ve UBP’den devralınan hükümet ile Türkiye ile ekonomik protokolün devam ettirilme durumu ve bugüne kadar alternatifinin yaratılamamış olması bu sıkıntıları yaratmaktadır ve sorgulatmaktadır acaba CTP’de sosyalist düşünceden uzaklaşıldı mı diye. Bu mümkün değildir.