Ceren ERCİH 

CTP-BG Milletvekili Mehmet Çağlar, Ada TV’ye CTP’nin 25. Kurultayını değerlendirdi. Kurultayda yeni bir umut yaşandığını kaydeden Mehmet Çağlar, yenilenmemenin sıkıntılarının yalnızca partilerde olmadığını toplumda değişememe sıkıntıları yaşadığını dile getirdi. Çağlar, değişen koşullara artık ayak uydurulması gerektiğini vurguladı. Ülke ekonomisine de değinen Çağlar artan döviz kurlarına geçici önlemler alınabileceğini, ancak uzun vadeli önlemlerin daha etkili olabileceğini de kaydetti. Çağlar, CTP kurultayının daha üretken bir süreci de beraberinde getireceğini ifade etti. 

“YENİ ŞARTLARA GÖRE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GELİŞTİMEMİZ GEREKİYOR” 

CTP’nin 25. Kurultayında değişim umudu olduğunu belirten Çağlar, şunları kaydetti; “CTP’li üyelerin, delegelerin yeni bir umutla katıldığı bir kurultay yaşandı. Uzun yıllardır partinin yapısal anlamda bir değişikliğe ihtiyacı olduğu görülüyordu. Değişen dünya koşullarında eski problemlerin yarattığı sorunları yaşıyoruz artık onların çözümlerini eski çözümlere göre yapamayız. Yeni şartlara göre çözüm önerileri geliştimemiz gerekiyor.” 

“ÜLKENİN MALİ YAPISINDA BİR TAKIM ÖNLEMLER ALINABİLİR” 

Ülkenin mali yapısına da değinen Çağlar, kısa vadeli önlemler alınabileceğini ancak uzun vadeli önlemlerin KKTC ekonomisinde daha etkili olacağını da şu sözlerle kaydetti; “Ülkenin mali yapısı, genel yapısına bakılarak bir takım önlemler alınabilir ama bunlar biraz rahatlatmak için yapılabilecek önlemlerdir. Çünkü ülkemizin ayrı bir para birimi yoktur. Türkiye’deki dalgalar bize birkaç kat daha farklı geliyor.” 

“CTP KURULTAYI DAHA ÜRETKEN BİR SÜRECİ BAŞLATACAKTIR” 

Çağlar mali yapıda olması gereken köklü değişiklikleri de şu sözlerle sıraladı; “Esas köklü olan bence bizim üretime dönük daha orta ve uzun dönemde halkın gelirini artırabilecek olan çalışmaları yapmak bir taraftanda müzakere sürecinin olumlu bir sonuç verebilmesi için sürdürülen faaliyetleri daha da artırmak. Türkiye ile olan ilişkilerde gerek dövizin gerekse diğer ilişkilerin Kıbrıs türk halkını bu şekilde sarsmaması adına bir takım önlemlere gidilebilir. Halkında büyük bir umutla baktığı CTP Kurultayı daha üretken bir süreci başlatacaktır diye düşünüyorum.” 

“CTP DEĞİL, TÜM TOPLUM BUNU YAŞIYOR” 

Yalnızca CTP’nin değil toplumunda yeni kouşllara içten başlayarak değişmenin getirdiği koşulları yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Çağlar şunları aktardı; “O geldi, bu geldi hiçbir şey değişmedi demek yerine siyasete güven duyulacak bir ortamın hazırlanmasında mesajlar verildi. Sayın Talat Kurultay’da yaptığı konuşmada aslında bizim temel ilkelerimiz olan hususları anlattı. Fakat bunları hayata geçirmekte son dönemlerde bir zorlanma yaşandı. Bu da değişen koşullara içten başlayarak değişemenin getirdiği koşullardır aslında. Sadece bunu yaşayan CTP değil, tüm toplum bunu yaşıyor aslında.”