Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Çağlayan Çocuk Yurdu öğrencileri Mehmetçik Belediyesi’ni ziyaret ederek bölgeyi gezdi.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, bölgeyi ziyarete gelen Çağlayan Çocuk Yurdu öğrencilerini kabul ederek bölge hakkında bilgi verdi.

Mehmetçik Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, ziyarette konuşan Sarıçizmeli, çalışmalarının çocuklara daha yaşanılır ve kaliteli gelecek yaratma hedefli olduğunu ifade etti.

“BELEDİYEMİZİN KAPILARI TÜM ÇOCUKLARA AÇIK”

Çağlayan Çocuk Yurdu öğrencilerini Mehmetçik’te ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Sarıçizmeli “Belediyemizin kapıları tüm çocuklara açıktır” dedi.

1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde bu yıl ilk kez Balanokko Meydanı’nda bölge çocuklarına yönelik Çocuk Şöleni düzenleyeceklerini açıklayan Sarıçizmeli, Çağlayan Çocuk Yuvası öğrencilerini de özel misafir olarak etkinliğe davet etti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, bu etkinliği her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

MEHMETÇİK YAĞ FABRİKASI DA ZİYARET EDİLDİ

Belediyedeki kabulün ardından Mehmetçik bölgesinde faaliyet gösteren Mehmetçik Yağ Fabrikası’nı ziyaret eden çocuklar fabrikayı inceleyerek zeytinyağının nasıl çıkarıldığı konusunda bilgi aldı.

Fabrika bünyesinde kurulan harnup pekmezi çıkarma bölümünü de inceleyen çocuklara, fabrika direktörü Teyfik Kırımlı tarafından harnup pekmezi ikram edildi.

Mehmetçik Yağ Fabrikası’nda incelemelerinin ardından Naci Talat Anı Ormanı ile Bafra Halk Plajı’nı ziyaret eden çocuklar Cemil Sarıçizmeli tarafından onurlarına verilen öğlen yemeğine katıldı ve ziyaretlerini tamamladı.