Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, bu konunun uzun süredir gündemde olduğunu dile getirdi.

Konunun dilekçe ve ombudsman komitesinde de konuşulduğunu dile getiren Çakıcı, ilgili süreci özetledi.

“Bizi ilgilendiren 11 milyon 250 bin dolarlık denetim ve kontrolün kimin tarafından ödeneceği ile ilgilidir. Sayın bakan yanlış yapmıştır”  diyen Çakıcı, “Ek sözleşmeyle ilgili devletin ne kazanımı vardı? Bunun cevabını henüz alabilmiş değilim” şeklinde devam etti.

Taşyapı’nın her adımda devlete dava açtığını ve inşaata henüz başlanmadığını savunan Çakıcı, “Biz böyle bir meclis araştırması istemiyoruz, 11 milyon 250 bin Dolarlık sözleşmeyle ilgili soruşturma açılmalıdır. Görevi kötüye kullanma konusunda soruşturma açılmalıdır. Sonrasında bu araştırma da yapılabilir” diye konuştu. 
Çakıcı önergeye ret oyu vereceklerini ifade etti.

ÖZDENEFE

CTP milletvekili Fazilet Özdenefe de, TDP’nin soruşturma önergesi talebinin henüz kamu zararı olmadığı için açılamayacağını, zaten ombudsmanın da böyle bir suç tespit etmediğini, ileride oluşabilecek bir zarardan bahsettiğini söyledi.

Özdenefe, Anayasa, Meclis İç Tüzüğü ve hukuğun bir laf karmaşası olmadığını, araştırma komitesinin ortaya çıkaracağı bulgular doğrultusunda soruşturma da açılabileceğini dile getirdi.