Gözde Süreç Sarı 

TDP milletvekili Mehmet Çakıcı, gençlerin yasa tasarısına karşı eylem yapmakta olduklarını, bunun nedenlerinin iyi anlaşılması gerektiğini, uluslararası anlaşmalara karşı olmadıklarını ancak bu konunun özüne inilerek tartışılması gerektiğini belirtti. 

Çakıcı, koordinasyon ofisinin kurulmasına ilişkin “yaygara yaratıldığına” yönelik bazı söylemler olduğunu, konunun teknik açıdan değerlendirildiğini, dolayısıyla işin esasının kaybedildiğini ve bunun kargaşa doğurduğunu ifade etti. 

Çakıcı, neden karşı duruş sergilendiğini anlatmak istediğini, konuşmasının buna yönelik olacağını belirtti. 

Ülke yönetiminin kimde olduğunun konuşulması gerektiğini dile getiren Çakıcı, politika, siyaset ve dini eğilimleri kimin belirlediğini konuşmak gerektiğini belirtti. 

Çakıcı, Kuran kursları, Hala Sultan İlahiyat Fakültesi’nin açılması gibi konular ve bunlara verilen mali kaynağın yeterince araştırılıp araştırılmadığını sordu. 

Ülkede kimlik değişimi ile ilgili bir mücadele bulunduğunu, bu değişimin Türkiye’de de yaşanmakta olduğunu söyleyen Çakıcı, buna karşı UBP ve DP’nin sessiz kaldığını savundu.

Çakıcı, Türkiye’de hukukun ele geçirilmesi, gazetecilerin tutuklanması gibi olaylarla birlikte kimlik değişimi yaşandığını, bunun burada da yapılmak istendiğini iddia ederek, karşı duruşun nedeninin de bu olduğunu kaydetti. 

Çakıcı, Türkiye’deki siyasi değişime bağlı olarak KKTC’deki bir takım politikacıların da o doğrultuda değişim yaşadığını öne sürerek, “ben böyle bukalemunluk görmedim” diye konuştu.

Gençliğin bu yaşananları görerek, tepkisini dile getirdiğini, her şeyi paraya bağlamaya karşı olduklarını söyleyen Çakıcı, “Gençler kendi ülkelerini kendileri yönetmek istiyorlar” dedi.

Ülkenin tüm stratejik noktalarının Türkiye’nin birer şirketine devredilmek istendiğini iddia eden Çakıcı, bunun “tekelcilik ve vahşi kapitalizmin bile ötesinde” olduğunu savundu.

Çakıcı, hükümetin vizyonu olmadığını, gelişigüzel bir tavırda olduğunu ileri sürdü.

Koordinasyon Ofisi konusunu iyi incelediğini, yapılanmasına baktığını söyleyen Çakıcı, endişesinin kimlik değişimi çabasına yönelik olduğunu belirtti.

Göç Yasası’nın UBP iktidarı döneminde geçtiğini, bazı hakların budanmasının da bu dönemde gerçekleştirildiğini savunan Çakıcı, UBP’yi eleştirdi.

Hükümetin endişeleri gidermek adına açıklama yapmadığını savunan Çakıcı, halkın ciddi endişeleri olduğunu belirtti.