Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından onaylanan Ulusal Birlik Partisi- Demokrat Parti Koalisyon Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bilgisine sunuldu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantısı Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 14:00 sırlarında başladı. Anayasa Gereği, bakanlıkların oluşumu kararnamesi ve Bakanlar Kurulu listesi Meclis Divanı Katibi Dursun Oğuz tarafından okundu.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, bakanlar kurulu listesinin Meclis'te okunmasının ardından söz alarak yaptığı konuşmada, çok ciddi bir senaryo oynandığını, vekillerin istifasının senaryonun birinci parçası olduğunu, ikinci parçanın UBP’nin hükümetten çekilmesi, üçüncü parçanın da DP’nin, UBP’nin birlikte hükümet kurma önerisini kayıtsız şartsız kabul etmesi olduğunu iddia etti.

Bakanlar Kurulu’nda kadın bakan olmaması ve bazı şahıslara farklı bakanlıklar verilmesini eleştiren Çakıcı, “Cumhurbaşkanı’nın yürüttüğü Kıbrıs sorununun çözüm sürecine engel olacak bir hükümet görüyorum” dedi.

Çakıcı, yeni hükümetin yapacağı icraatlarda kamu kuruluşlarını özelleştirmeler açısından tehlikeli bir süreçte gördüğünü de söyledi.
 
DENKTAŞ

Çakıcı’nın ardından söz alan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, bakanlık koltuklarının kendilerine mutluluk vermediğini, halkın daha mutlu olması için çalışacaklarını ifade etti.

Eleştiriye açık olduklarını söyleyen Denktaş, Çakıcı’dan hükümete zaman tanımasını istedi, ilk günden eleştiri yapılmasını doğru bulmadığını kaydetti.

1460811055.jpg

1460811070.jpg

1460811086.jpg