Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayarak, halkın Regaip Kandili’ni kutladı.

Çakır, 30 Mart Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece, huzur ve maneviyat mevsimi üç aylara girmenin müjdecisi Regaip Kandili’ni idrak edileceğini anımsatarak, yarının, bütün İslam dünyasında büyük önem verilen, dua ve ibadetlerin yoğunluk kazandığı mübarek üç ayların ilk günü olduğunu vurguladı.

Çakır, “Bu üç ay boyunca Regaip Kandili’ne ilave olarak, Miraç ve Berat Kandili ile Kadir Gecesi’ni idrak edecek, Ramazan bayramının coşkusunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Süleyman Çakır, insanoğlunun, insan olmadan kaynaklı birçok zaaf ve kusurların olduğunu, bu zaaf ve kusurların, insanlık tarihi boyunca bireysel ve toplumsal hayatın şekillenmesine olumsuz etki ettiğini ve insanı yaratılış gayesinden uzaklaştırdığını ifade etti. Çakır, “Yaşanan savaşların, göçlerin, katliamların temelinde bu gayeden uzaklaşmanın olduğuna inanıyor, kurtuluşun Kuran-ı Kerim ile çerçevelenmiş insanın yaratılış gayesine dönmesine bağlı olduğuna inanıyorum” dedi.

Çakır, insani değerlerin arka plana itildiği, insani ilişkilerin karşılıklı çıkara dayalı hale geldiği bir ortamda kaos ve kargaşadan başka bir şeyin hüküm sürmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Çakır, şöyle devam etti:

“Mevlana, aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler derken bu gerçeğe dikkat çekmiştir. Hem bu dünyada, hem de ahirette mutlu olabilmek için bu mübarek günleri fırsat bilmeli, iç dünyamıza dönmeli, vicdani ölçülerimizi gözden geçirmeli, kendimizi sorgulamalı, düşmanlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak, hoşgörü ve kardeşlik atmosferinin oluşmasına yönelik samimi gayret göstermeliyiz.

Bu vesileyle, halkımızın Regaip Kandili’ni ve üç aylarını tebrik eder, bütün İslam aleminin ve insanlığın geleceğe barış ve huzur içerisinde yol almasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim”.