Nadire Bahadi

Mehmetçik’te 2001 yılında işlediği geceleyin ev açma ve hırsızlık suçundan yargılanırken ülkeden kaçan ve 10 yıl sonra Cuma Çiçek ismine düzenlenmiş sahte kimlikle ülkeye giriş yaparak Mağusa, Lefkoşa ve Güzelyurt bölgelerinde pek çok eve girip hırsızlık yapan Kadir Karahan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Hırsızlık yaptığı için kaçtığı ülkeye yeniden hırsızlık yapmak için gelip senelerce kaçak olarak yaşayan ve hırsızlığı meslek haline getiren Kadir Karahan 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Cuma Çiçek olarak yakalandı, Kadir Karahan olduğu ortaya çıktı

2001 yılında Mehmetçik’te geceleyin ev açma ve hırsızlık suçlarını işleyip polis tarafından yakalanan Kadir Karahan, teminatla serbest bırakılmasının ardından yurt dışına kaçtı. 2011- 2012 yılları arasında Cuma Çiçek olarak yeniden ülkeye gelen Karahan’ın polis soruşturması sonucu Cuma Çiçek olarak çok sayıda ev açma ve hırsızlık ile polisi yaralama suçlarından teminata bağlı olduğu ortaya çıktı. 2015 yılında Ergenekon’da işlediği hırsızlık suçu sonrasında Geçitkale Polis Karakolu tarafından Güzelyurt’ta yakalanan Karahan Mağusa, Lefkoşa ve Güzelyurt’ta birçok evi açarak çeşitli miktarda ziynet eşyası çaldı ve hakkında getirilen davaları kabul eden sanığın dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde ceza kararı okundu.

Mesutoğlu: Uslanmaz suçlu profili çiziyor

Sanık Kadir Karahan hakkındaki kararı Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Yargıcı Mesut Mesutoğlu okudu. Sanığın suçlu bulunduğunu kaydeden Yargıç Mesutoğlu, Kadir Karahan’ın mahkum olduğu geceleyin ev açma suçu için yasa koyucunun 10 yıla kadar, sirkat suçu içinse 5 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü ifade etti. Sanığın mahkum olduğu suçların ağır suçlar arasında yer alan ciddi ve vahim suçlar olduğunu ifade eden Mesutoğlu, her geçen gün önlemez şekilde artış gösteren bu tür suçları adli ihbar olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Halkı huzursuz edip bu gibi ciddi suçlar işleyenlere ağır cezalar verilmesi gerektiğini ifade eden Mesutoğlu, sanığın ada çapında pek çok eve girerek hırsızlık yaptığını ifade etti. Sanığın çeşitli ziynet eşyalarını çalarak pervasızca harcadığını belirten Mesutoğlu, Karahan’ın polis tarafından yakalanarak teminata bağlanmasına rağmen Cuma Çiçek ismi ile adaya yeniden gelerek kaldığı yerden suç işlemeye devam ettiğini kaydetti. Sanığın ıslahı ve kamu yararı gereği Kadir Karahan’a uzun süreli hapislik cezası verilmesinin uygun ve adil olduğunu ifade eden Yargıç Mesut Mesutoğlu, Kadir Karahan’ın 4 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.