Evrim Kamalı

Çaldığı ziynet eşyalarını sahibine satmak için 100 bin TL isteyen Tekin, 15 bin TL’ye anlaştı.

Gönyeli’de 7 Şubat’ta meydana gelen “geceleyin ev açma, hırsızlık” meselesiyle ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı Ali Tekin, olayla ilgili bulguları aktardı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Şevki Arkoç, zanlı Ali Tekin’in 7 Şubat, 19.00-21.00 saatleri arasında, Gönyeli’de Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan Gülten Mutluer’e evine, giriş kapısını hasara uğrattıktan sonra girip muhtelif ziynet eşyaları ile bir adet kumbarayı çaldığını söyledi. 

Çaldıklarını tekrar sahibine satmak için pazarlık etti

Oradan, aynı evin bitişiğinde bulunan Remziye Mutluer’in evine geçiş yapıp içerisinden muhtelif ziynet eşyaları ile 500 TL nakit parayı çalan zanlının, daha sonra kayıt edilmemiş bir numaradan Gülten ve Remziye Mutluer’i telefonla arayıp, altınlarını isterlerse 100 bin TL hazırlamaları teklifinde bulunduğunu kaydeden Arkoç, teklifine yanıt bulmayan zanlının, daha sonra miktarı 15 bin TL’ye çekerek onlarla anlaştığını belirtti.

Suçüstü yakalandı

Polis Memuru Şevki Arkoç, altınları teslim edeceği yeri söylemesi üzerine pusuya yatılarak zanlının tutuklandığını söyledi. Zanlının suçüstünde yakalanarak tutuklandığını ifade eden Arkoç, başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve aranmakta olan emareler olduğunu belirterek, zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.