Limasol’da Ağustos ayı içerisinde teknesi çalınan Hristos Yeorgiadis isimli Kıbrıslı Rum’un Lefkoşa polisine yapmış olduğu şikâyetin ardından, yürütülen soruşturmada, tekne Çatalköy’de bulundu.

mahkeme--hirsizlik-(1).jpg

Mesele ile bağlantısı olduğu düşünülen zanlılar Nursel Nurçin ve Niyazi Korkmaz tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede meselenin tahkikatını yürüten Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Umut Kulle olayla ilgili bulguları aktardı. Kulle, 18 Ağustos’ta almış oldukları şikâyet üzerine başlattıkları soruşturmada bir ihbar üzerine teknenin Girne’de olduğu bilgisi aldıklarını söyledi.

Nurçin’in evinde bulundu

Polis aynı gün Girne Kaza Mahkemesi’nden temin ettikleri emirle konu teknenin bulunduğu zanlı Nursel Nurçin’in evinde yaptıkları aramada evin kuzeyindeki arazide üstü örtülü olarak tekneyi bulduklarını söyledi. Yapılan soruşturmada konu teknenin zanlı Niyazi Korkmaz’ın bilgisi dâhilinde oraya getirildiğini öğrendikleri beyanında bulundu.

3 kişi aranıyor

Umut Kulle, meselenin soruşturmasının yeni başladığını, konu teknenin çalınması ile ilgili olarak üç kişinin arandığını ve iki kişinin isminin tespit edildiğini belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Yargıç Gökhan Asafoğluları, meselenin tahkikatının salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.