Devrim DEMİR

Yaklaşık 3 aydır maaş alamayan ve sosyal güvencesiz çalışan 117 Yenierenköy Belediye personelinin Pazartesi günü başlatmış olduğu süresiz grev devam ediyor. Yeniereköy Belediye Binası önünde toplanan belediye personeli, çözüm olana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Grevde olan personel sabah saatlerinde belediye önünde toplanarak ateş yakıyor, mesai bitimine kadar bina önünden dağılmıyor. Eyleme Belediye Emekçileri Sendikası (BES)’de destek veriyor.

Çalışanlar isyanda

Havadis’e konuşan belediye çalışanları başlatmış oldukları eylemi, haklarını alana kadar devam edeceklerini belirtti. 3 aydır maaş alamadıkları için geçim sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren çalışanlar, “elimizde olan imkânlarla geçinmeye çalışıyoruz, bir an önce Yenierenköy Belediyesi’ni birileri görsün” şeklinde konuştular.

Çalışanlara BES’ ten destek 

Süresiz grev başlatarak 3 gündür iş yapmayan 117 belediye çalışanına BES’te destek veriyor. Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Kalaycılar, belediye personelinin sıkıntılarına olumlu yönde sonuç alana kadar Yenierenköy belediye çalışanlarına destek vereceklerini şu sözlerle ifade etti:

“ Çalışanlar 3 aydır maaş alamıyor, çalışanların ihtiyat sandığı, sosyal sigortaları öncelik. Çalışanlar olumlu yönde sonuç bekliyor ve bu sonuç alınana kadar grev devam edecek. Bakanların duyarlı olmasını istiyoruz, 28 Belediyenin 18’i batak durumunda. Belediyeler için bir çözüm üretilmediği takdirde, ateş çemberine batakta bulunan belediyelerde katılacak.”

Saraç: Kimse zarar görmeden bir çözüm istiyoruz

BES Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Saraç’ta Yenirenköy Belediye çalışanlarının yanında olduğunu ifade etti. Çalışanların maaş alamamasından dolayı aileleri ile büyük bir sıkıntıya düştüklerini kaydeden Saraç sözlerine şöyle devam etti: “çalışanların hali belli, 3 aydır maaş alamıyorlar. Aileleri ile birlikte büyük sıkıntı içine düştüler. Bu durumdan dolayı, ilgili merciler bu insanlar için sürdürülebilir bir çözüm derhal üretilmeli. Çalışanların maaş kesintileri ile ilgili bir sıkıntı var ve biz yönetim olarak böyle bir şey istemiyoruz. Kimse zarar görmeden bir çözüm üretilmesini istiyoruz” dedi.

Mehmet Yasak:
Yenierenköy Belediyesi’nde 7 yıldır çalışıyorum. Grev nedeniyle 3 aydır maaş alamıyoruz. Duyarsız bir hükümet var, sesimizi duyurmak istiyoruz kimse bizi duymuyor. Elimizde olan imkânlarla, geçinmeye çalışıyoruz bir an önce bir çözüme varmalarını istiyoruz.

Yılmaz Güler:
Hükümetler bizi seçim zamanı görmeyi tercih ediyor. 7 yılık personelim 3 aydır maaş alamıyoruz ve çok mağduruz. Hükümet edenler Karpaz bölgesine ayrı bir cumhuriyet gibi davranmaktan vazgeçsin. Üvey evlat muamelesi görüyoruz. Ailemin desteği ile bu zor günleri aşmaya çalışıyorum. Maaşlarımızdan kesinti yapmak istiyorlar, aldığımız maaşı keserlerse biz nasıl geçineceğiz?

Ozan Tulga:
Eşeklerin hür dolaşması için anından paralar aktarılıyor, asılan bir köpek gündemden düşmüyor. 3 aydır seslerini duyurmak için grev yapan evine ekmek götüremeyen Yenierenköy Belediye çalışanlarını ne gören ne duyan var. Ekmek kavgası için yola çıkan çalışanlar Elçiliğe yürüyor, kimse seslerini duymuyor. Ne bir eşek nede bir köpek kadar değeri yokmuş emekçilerin. Bütün borçlarımız kaldı mahkemelik olduk, çocuklarımıza harçlık veremez duruma geldik.

Dursun Bulut:
Maaş alamadığımız için evimizin elektriği kesildi. Mahkeme borçları ödenmediği için mazbata geldi. Hepimizin aileleri var geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Hergün bankalardan telefonlar geliyor, yıllardır Karpaz bölgesi sadece oy deposu olarak görülmekte. Hükümet edenler hiçbir zaman Karpaz halkının yanında olmadı. Eşeklere sahip çıkılıyor, yerinde bir cümle ise kimse bize onlar kadar değer vermiyor.

Sevgi Ramazan:
Çok zor durumdayım, benim gibi 117 personel aynı durumda. Evimize ekmek götürecek gücümüz kalmadı, ne bakkal, nede eczanelerden içeri girecek yüzümüz yok. Liseye giden bir çocuğum var ihtiyaçlarını alamayacak duruma geldim. İşime güvenerek borca girdik, şimdi eşimin aldığı maaş borçlara kesiliyor mecburen. Gerçekten çok mağduruz bizim sesimiz artık duysunlar.

Celal Zahteroğulları:
Çocuklarıma para veremeyecek duruma düştüm, evime ekmek alamıyorum. 1 yıldır zaten sıkıntılar vardı son 3 aydır çıkmaza girdik. Sağa sola saldırmak istiyorum artık o duruma geldim. Ekmek kazanmak için mafya olacağız artık çünkü başka bir ihtimal vermiyorlar. Her yere borcumuz var, maaşlarımızdan zaten alamıyoruz kesmek istiyorlar. Bu memlekette gemisini kurtaran kaptan olmuş.