Yaklaşık 3 ay kadar önce, özellikle bekar çalışanların ve öğrencilerin vazgeçilmez sitelerinden biri olan, Türkiye'nin en büyük online yemek sipariş platformuYemeksepeti.com, Berlin merkezli global online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından satın alınmıştı.

Şirket CEO'su Nevzat Aydın'ın görevine kaldığı yerden devam edeceği anlaşmada, Hero'nun satın alma işlemi için ödediği para tam 589 milyon dolardı. Türkiye tarihinin en büyük internet satın alımının gerçekleştiği bu satışın ardından, CEO Nevzat Aydın, pek çok çalışanı kıskandıracak bir olaya imza attı.

yemeksepetini-kuran-adam-nevzat-aydin-kimdir.jpg

Satıştan sonra Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman ile bir röportaj gerçekleştiren Aydın, satış ile birlikte payına düşen paradan 27 milyon doları çalışanlarına dağıttığı açıkladı. "Bu paranın hepsi benim olsaydı!" dediğiniz olmadı mı? şeklindeki soruya ''Hayır. Tam tersi, kazandığımız paranın 27 milyon dolarını, 114 çalışanımızla paylaştık.''cevabını veren Aydın'ın açıklamaları şu şekilde;

''Kötü örnek olduk başka patronlara. Bizden nefret edecekler. Ama durum bu. Hiçbir sözümüz, yükümlülüğümüz olmamasına rağmen, şirketin bu satıştan elde ettiği paranın 27 milyon dolarını çalışanlarla paylaşıyoruz. Dağıttığımız para da kendi kazandığımız para. Vergisi ödenmiş bir şekilde. Bu, Türkiye'de bir ilk. Ortada bir başarı varsa, bunu hep beraber gerçekleştirdik.''

Böyle bir karar sonucu çalışanlarının tepkisinden de söz eden Aydın, sözlerine ''Ağlayanlar, mektup yazanlar, çığlık atanlar... Duygulu şeyler yaşandı tabii. Çünkü insanların hayatını etkiliyorsunuz. İnsanlar ev alabiliyor, araba alabiliyor. Öbür türlü 3-5 bin lirayla ya da 7 bin lira maaşla, hayat boyu yapamayacakları bir- takım şeyleri, bu kadar yüksek rakamlarla bir anda gerçekleştirebiliyor. İyi bir şey. Keşke daha fazla verebilsek...'' şeklinde devam etti.