Nadire BAHADİ

Çalışma amacı ile henüz 24 Temmuz tarihinde 90 günlük turist vizesi ile ülkeye giriş yapan ancak gelmesinden kısa bir süre sonra hırsızlık suçundan tutuklanan zanlı Yiğit dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Ülke ile hiçbir bağlantısı bulunmayan zanlı yargı sürecinde mahkemede hazır bulunması amacı ile tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Suçunu kabul etti

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Karagil mahkemede sunduğu ifadesinde zanlı Hüseyin Yiğit’in 2 Ağustos tarihinde Mağusa Salamis Yolu üzerinde bulunan Medusa Estetik isimli iş yerine arkadaşı ile birlikte gittiğini, zanlının bekleme salonu karşısındaki odaya geçerek Ayşe İpek’e ait çanta içerisinden 150 TL parayı sirkat ettiğini açıkladı. Zanlı Yiğit’in daha sonra lazer odasına geçerek raf üzerinde duran 500 TL değerindeki cep telefonunu da sirkat ettiğini açıklayan Karagil, Hüseyin Yiğit’in 3 Ağustos tarihinde tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. Zanlının poliste verdiği ifadesinde suçunu kabul ettiğini belirten Karagil, Hüseyin Yiğit’in 24 Temmuz tarihinde ülkeye 90 günlük turist vizesi ile giriş yaptığını, ülke ile hiçbir bağlantısı olmadığını bu nedenle yargılanmaktan kaçma ihtimali bulunduğunu belirterek zanlın tutuklu yargılanmasını talep etti.  Zanlı mahkemede ülkeye gelme amacının çalışmak olduğunu ancak patronunun henüz kendisine çalışma izni çıkarmadığını beyan etti.

Cezaevine gönderildi

İddia Makamı adına mahkemede hazır bulunan Savcı Hasan Çaltılı, polisin 3 aylık cezaevi talebini 1 ay ile sınırlandırdı. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla huzurundaki beyan ve ifadeleri değerlendirerek zanlı Hüseyin Yiğit’in 1 ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.