Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı ve Özel Kalem Müdürü Hasan Daniş’in de eşlik ettiği ziyarette Gürpınar, Birlik üyelerine Bakanlığın çalışma yaşamında hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi verdi.

Gençlerin İstihdamının Desteklenmesi Projesi ve Küçük Esnaf ile Küçük İşletmelere Yönelik  Sosyal Güvenlik Desteği Projesi hakkında üyeleri bilgilendiren Gürpınar, çalışma yaşamına katkı sağlamak amacıyla hazırladıkları projeleri ilgili sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütleri ile paylaşmak istediklerini söyledi.

GÜRPINAR

Gürpınar, sivil toplum örgütleri ile kurulan güçlü işbirliğinin, çalışma yaşamındaki sorunların tespiti ve çözümü açısından önemli olduğuna işaret etti.

Bakanlığın geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nin başarıyla devam ettiğini belirten Gürpınar, Proje kapsamında genel olarak istihdamda artış sağlanırken, özellikle kadın istihdamında hem çalışan hem de girişimci olarak artış yaşandığını ifade etti.

Gençlerin işgücü piyasasına dahil olmasının kolaylaştırılması ve iş tecrübesi edinmesi için, Gençlerin istihdamının Desteklenmesi Projesi’nin mart başından itibaren uygulandığını ifade eden Gürpınar,  tam zamanlı ya da yarı zamanlı iş arayan öğrencilerin ve yeni mezunların, Çalışma Dairesi’ne kayıt olup işverenler tarafından istihdam edilmeleri halinde sosyal güvenlik desteğinin yanı sıra ücret desteği de sağlanacağını kaydetti.

Küçük işletme sahibi esnafa Sosyal Sigorta borcunu ödeyebilmesi için kredi sağlanması ve sosyal güvenlik desteği verilmesi için de proje hazırladıklarını anlatan Gürpınar, en çok beş çalışanı olan küçük işletmelere sosyal sigorta borçlarını ödemeleri için 50 bin Türk Lirasına kadar düşük faizli kredi kullandırılacağını ifade etti.

Sigorta borçlarını kapatan veya sigorta primlerini zamanında yatırıp Sosyal Sigortalar Dairesi’ne borcu olmayan  küçük esnafa 18 ay boyunca %50 oranında sosyal güvenlik desteği de sağlanacağının altını çizen Gürpınar, hem  gençlerin hem de küçük esnafın desteklenmesi yönünde çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.