Haftada bir gün olmak üzere 10 hafta devam edecek eğitimlerde  amaç; “mutlu, huzurlu ve sağlıklı ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak, aile içi süreçleri işlevselleştirerek aile yaşam kalitesini artırmak, kadının sosyal ve çalışma hayatına daha çok katılımına katkı sağlamak”.

Sağlık Bakanlığı, Dipkarpaz Belediyesi ve KKTC Telsim’in de katkı koyduğu program kapsamında  katılımcılara  evlilik ve aile hayatı, etkili ebeveynlik, sağlıklı aile, ailenin kendi kaynaklarını kullanarak problem çözme becerisi kazanması gibi konularda eğitim verilecek.

Programın ilk uygulaması olması nedeniyle Dipkarpaz Belediyesi  Ahşap Evleri’nde düzenlenen törene  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da katıldı.

GÜRPINAR

Bakan Gürpınar yaptığı açılış konuşmasında, ailenin toplumun temeli olduğunu vurgulayarak, programın sağlıklı aile yapılarının oluşmasına ve iletişim teknikleri kullanılarak aile içi problemlerin çözümüne katkı koyacağını ifade etti.

Kadına önem veren bir anlayışın temsilcileri olduklarını dile getiren Gürpınar,  kadının sosyal ve çalışma yaşamında daha iyi yere gelmesi ve statüsünün yükseltilmesi yönünde çalışmaları bulunduğunu kaydetti.

Gürpınar,  Aile Eğitim Programı’nı kısa sürede Kaleburnu’nda,  2015 yılında da Güzelyurt’ta başlatmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

COŞKUN

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da,  proejenin ilk olarak Dipkarpaz’dan başlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadına önem veren bir belediye olduklarını, kadının olmadığı  yerde  başarılı olunamayacağını belirtti.