Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bayramda bakanlıkta çalışır durumda tespit edilen ve haber sitelerine konu olan klimanın;  tüm bakanlığa bağlı bilgilerin depolandığı bilgi işlem merkezine ait serverlerin bulunduğu sistem odasının kliması olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 15 Eylül tarihinde bazı haber sitelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı hedef alan haberler yer aldığı ve sözkonusu haberlerde, Bakanlık binasına ait klimaların 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca boşuna çalıştığı ve Bakanlık personelinin vurdumduymaz olduğu iddia edildiği hatırlatıldı.

Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, iddialara yanıt vermek için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, habere konu olan iddiaların, araştırılmadan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden bilgi alınmadan haber yapılmasının ve Bakanlık personelinin zan altında bırakılmasının basın etiğiyle bağdaşmadığı belirtildi.