Sosyal Hizmet Merkezleri Binası’nda yer alan etkinlik, KKTC telsim işbirliğinde saat 14.30’da başladı.

Etkinliğe; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, KKTC Telsim ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri ile merkez sorumluları katıldı.

Etkinlikte, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni ve ressam Ruzen Atakan tarafından, Çocuk ve Gençlik Merkezi çocuklarına yönelik resim yapma etkinliği gerçekleştirildi.

Çocuk psikologlarının da hazır bulunduğu etkinlikte, çocuklara Çocuk Hakları konusunda bilgiler de verildi.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar etkinlikte yaptığı konuşmada, bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olduğuna dikkat çekerek, BM tarafından ilan edilen günün 1996 yılında KKTC Meclisi tarafından da ilan edildiğini söyledi.

Çocukların, tıpkı yetişkinler gibi bazı hakları bulunduğunu, bu haklar konusunda hem ailelere, hem de devlete çok büyük görevler düştüğünü belirten Bakan Gürpınar, bakanlıklarının çocuklara Sosyal Hizmetler Dairesi vasıtasıyla hizmet verdiğini anlattı.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin hizmet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Gürpınar, bakanlıklarına bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri’nde çeşitli aralıklarla 40 çocuğa hizmet verildiğini anlattı.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, etkinliğin çocukları mutlu ettiğine dikkat çekerek, dünyanın her yerinde çocukların keyifli, mutlu, çocuk haklarına saygılı şekilde büyümelerini temenni etti.

Dünyadaki bütün çocukların, güzel, masum, temiz, umut ve gelecek olduğunu vurgulayan Siber, her çocuğu kucaklayarak, ihtiyacı olan sevgi ve güvenin verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu konuda devlete düşen görevler olduğunu ifade eden Siber, her ileri adımın çocukları daha da mutlu edeceğini sözlerine ekledi.