Gamze BAYKUR

Çayönü köyünde faaliyet gösteren Ektam Kıbrıs Ltd. çalışanı olan zanlı Uğur Çil, şirkete ait 50 bin TL’yi zimmetine geçirerek sirkat etmekle suçlanıyor. 2014 yılı Haziran ile 3 Nisan 2015 tarihleri arasında 50 bin TL’yi sirkat ettiği gerekçesiyle dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Çil, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

POLİS: “MÜŞTERİLERDEN TAHSİL ETTİĞİ PARAYI ZİMMETİNE GEÇİRDİ…”

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Fahri Alkan, zanlı Uğur Çil’in 2014 yılı Haziran ayı ile 3 Nisan 2015 tarihleri arasında müstahdemi olduğu Ektam Kıbrıs Ltd.’ye ait içecek satışlarından, satış karşılığı müşterilerden tahsil ettiği 50 bin TL’yi zimmetine geçirerek sirkat ettiğini açıkladı. Alkan, şirket adına şikayetçi olan kişinin önceki gün polise gelerek zararın tazmin edildiğini ve şikayetini geri çektiğini de belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Alkan, zanlı Çil’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNATA BAĞLANDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Uğur Çil’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslim ederek KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Toroslu, zanlının teminat şartlarını yerine getirememesi halinde ise 2 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.