Evrim Kamalı

Lefkoşa’da kasiyer olarak çalıştığı Yaman Süper Market’te müşterilerden tahsil ettiği paraları çaldığı gerekçesiyle 6 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı İsmail İşler teminata bağlanmak üzere dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Mehmet Salih Yavuz bulguları aktardı. Yavuz, zanlı İsmail İşler’in 2012- Nisan 2015 tarihleri arasında Lefkoşa’da kasiyer olarak çalıştığı Yaman Süper Market’te müşterilerden temin ettiği, yapılan hesaplamaya göre 109 bin TL parayı muhasebeye yatırmayıp sirkat ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

100 bin TL’lik kefalet senedi istedi

Yavuz, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyleyerek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti. 

Yargıç Meltem Dündar zanlının ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün en yakın polis karakoluna gidip ispat-ı vücut etmesine, 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve 2 kefilin imzalayacağı 100 bin TL’lik kefalet senedi ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.