Girne’de faaliyet gösteren “Enerji Tarım Şti. Ltd” isimli iş yerinde çalışan İ.G.(E-40), ocak-nisan aylarında bir otele satılan sebze ve meyvelerin karşılığında otel muhasebesi tarafından kendisine teslim edilen toplam 121 bin 523 TL değerindeki 7 çeki şirket hesabına yatırmayıp çaldı.

Girne’de Ocak- Nisan 2016 tarihleri arasında meydana gelen sirkat olayıyla ilgili tutuklu bulunan zanlı mahkemeye çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu, İbrahim Varol mahkemede verdiği yeminli ifadede, zanlının işverenin kendisine teslim ettiği 7 adet toplam 121.523.02 Türk Lirası değerinde çekleri şirket hesabına yatırmayarak sirkat ettiğini söyledi.

Varol zanlının suçunu kabul edereksözkonusu çekleri çeşitli finans şirketlerinde kırdırıp nakite çevirdiğini daha sonra da tüm parayı casino ve bet ofislerinde harcadığını aktardığını ifade etti.

Zanlının bu yöndeki ifadelerinin teyit tekzipinin yapılması gerektiğini , henüz meseleyle ilgili hiçbir emareye ulaşılamadığını, alınması gereken şahadetler bulunduğunu dile getiren tahkikat sorumlusu, zanlının serbest kalması halindebunlara etki edebileceğini belirterek 3 gün tutukluluk talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı GökanAsafoğulları da iddia makamının dinledikten sonra zanlının tutukluluk süresini 3 gün uzattı.