Işıl Reklam’da çalışan Fikret Mehmet Kutluğ, işyerinden 30 bin 761 TL değerindeki üründen elde ettiği paraları patronuna vereceğine cebe indirdi. Polis tarafından tutuklanan Kutluğ, mahkemede utancından konuşamadı. Fikret Mehmet Kutluğ, mahkeme tarafından teminata bağlandı. 

Dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğluları huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Ahmet Gürün’ü mahkemeye tanık olarak dinletti. 

PATRONUNA VERMEDİ, CEBİNE İNDİRDİ 

Polis memuru Ahmet Gürün, mahkemede yeminli şahadet vermesinin ardından olayın oluşumuyla ilgili bulguları aktardı. 

Polis memuru Gürün, zanlı Fikret Mehmet Kutluğ’un, çalıştığı Işıl Reklam isimli işyerinde 19 Haziran  2 Ekim 2014 tarihleri arasında şirket müşterilerine faturalı ve faturasız olarak sattığı30 bin 761 TL değerindeki üründen elde ettiği nakit paraları şirket muhasebesine yatırmayıp, sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklandığını söyledi. 

ŞİMDİLİK TEMİNATLA SERBEST KALDI 

Polis memuru Gürün, mesele ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının TC vatandaşı olduğunu, KKTC’de çalışma izni ile kaldığını belirterek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu. 

Yargıç Gökhan Asafoğluları’nın söz hakkı vermesine rağmen, konuşmamakta ısrar eden zanlı Fikret Mehmet Kultuğ’a Yargıç Asafoğluları, davalarının görüşülene kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasını, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispatı vücut yapmasını ve KKTC vatandaşı bir kefilin, 50 bin TL değerindeki kefalet senedini imza etmesi şartıyla serbest kalması emrini verdi.