Gamze BAYKUR

Mağusa’da faaliyet gösteren “Memoli Restoran” isimli işyerinde paketçi olarak çalışan Ramazan Görgülü, gün içinde paket servisinden topladığı 500 TL’yi iş yerine teslim etmeyerek sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklandı. “Müstahdem tarafından sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Görgülü, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Zanlı Görgülü, 2014 yılı Kasım ayında yine işlemiş olduğu “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan dolayı 6 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

500 TL’Yİ ÇALIP HARCADI

Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, zanlı Ramazan Görgülü’nün 22 Nisan tarihinde Mehmet Ali Karakaya’nın işletmeciliğini yaptığı “Memoli Restoran” isimli işyerinde paketçi olarak çalıştığı esnada gün içinde paket servisinden topladığı 500 TL’yi kasaya teslim etmeyerek sirkat ettiğini ve harcadığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Karagil, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

BU İLK SUÇU DEĞİL

Zanlı Ramazan Görgülü 29 Mayıs 2014 tarihinde Mağusa’da SFC isimli restoranda paketçi olarak çalıştığı esnada yaptığı paket dağıtımı karşılığında müşterilerden topladığı 714 TL’yi sirkat ederek bet ofisinde harcamıştı. Zanlı Görgülü 25 Kasım 2014 ise işlediği “Müstahdem tarafından sirkat” davasından yargılanarak suçlu bulunmuş ve 6 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Ramazan Görgülü’nün kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi kefalet ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.