Evrim Kamalı

Lefkoşa’da çalışmakta olduğu Ermataş isimli iş yerinde müşteriden tahsil ettiği 4 bin 090 TL nakit parayı muhasebeye yatırmayarak zimmetine geçiren zanlı Coşkun Balta tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Memuru Mustafa Mahan bulguları aktardı. Mahan, zanlı Coşkun Balta’nın 15 Ekim’de müstahdemi olduğu Ermataş isimli işyerinde müşteriden temin etmiş olduğu 4bin 090 TL nakit parayı zimmetine geçirdiğini söyledi. 

İşyeri sorumlusunun 17 Ekim tarihinde polis yapmış olduğu şikâyet üzerine zanlının tutuklandığını ve yapılan soruşturma sonucunda vermiş olduğu gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini kaydeden Polis Memuru Mahan, yürütülen tahkikatın sonuçlandığını belirtti ve zanlının aleyhine getirilen davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olması maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesine ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.