Taner Ulutaş

Haspolat Bölgesi'nde ‘Çamur Kent ‘ olarak isimlendirilen derme çatma barakalardan oluşan ‘Gecekondularda’ sağlıksız bir yaşam sürdüren TC kökenli insanlarımız, birçok kez kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor.

Bir çok vatandaş, TC Elçiliği ile Cemal Bulutoğlu’nun başkanlığı sırasında kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor. Bölgenin imarı ile ilgili olarak TC Büyükelçiliği ile Lefkoşa Türk Belediyesi'nin kendilerine yardım elini uzatmasını bekleyen Çamur kentliler verilen sözlerin yerine getirilmediğinden şikayetçi oluyor.

HEM SAĞLIKLARI HEM DE YAŞAMLARI TEHDİT ALTINDA

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden, ailelerinin geçimini sağlamak için Haspolat’ta gelerek ‘Çamur Kent’ olarak nitelendirilen ‘Gecekondu’ bölgesine yerleşen TC Kökenli insanlarımızın nitelikli tuvaletleri olmadığından sağlıkları, sağlıklı elektrik akımını sağlayan tesisatları da olmadığı için yaşamları tehdit altında olduğu görülüyor.

SÖZ VERİLDİ AMA YILLAR GEÇMESİNE RAĞMEN YERİNE GETİRİLMEDİ

Hurdaya dönüşen, yıkık dökük eski fabrikalarda ve sunta, tahta, briket, eski saç ve muşamba ile döşenerek yapılan derme çatma barakalarda ikamet eden Türkiye kökenli insanımıza TC Yardım Heyeti'nin yardımı ile yapılacak yeni yerleşim yerlerine yerleştirilecekleri sözü verilmesine rağmen bu sözün yerine getirilmediğine vurgu yapılıyor.

gecekondu-66-001.jpg

ELEKTRİK TAM DEĞİL GÖRÜNTÜ İSE ÇOK ÇİRKİN

Çamur Kent olarak nitelendirilen ‘Gecekondu’ bölgesinde ikamet eden güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, "Çamur Kent’ olarak isimlendirdiğiniz bizim yaşadığımız bu yerde maddi durumumuz el vermediği için yaşamak mecburiyetindeyiz. Derme çatma binaların çevre açısından çirkin bir görüntü yansıttığını da biliyoruz. Hatta birçok evde elektrikler bile tam değil. Bir aksi durumda o evlerde yaşayanların elektrik akımından hayatını kaybedeceğini de biliyoruz. Ama lütfen dövizin başını alıp gittiği bir durumda bizler bu evlerden çıkıp başka yerlere nasıl gidelim" dedi.

YAĞMUR DIŞARIDA DURUR İÇERİDE DURMAZ

Ayni kaynak açıklamasına devamla, "Bize yardım edileceği yönünde hem Türkiye Büyükelçiliği hemde eski kaymakam söz verdi. Eski Belediye Başkanı da elinden geleni yapacağını söyledi. Yıllar geçti ama verilen sözler yerine getirilmedi. Şimdi yaz. Yakında yağmurlar başlar. Dışarda yağmur durur ama bizim evlerin içinde yağmur durmaz. Lütfen bize yardım eli uzatılsın" ifadesinde bulundu. (Kıbrıs Sözcü)

camur-kentte-yasayanlar-yardim-eli-bekliyor-217886.jpg

gecekondu-7-001.jpg