Haspolat’ta  ‘Çamur Kent ‘ olarak isimlendirilen bölgede yapılan ‘gecekondularda’ sağlıksız bir yaşam sürdüren TC kökenli insanlarımız, TC Elçiliği ile Lefkoşa Belediyesi’nin çok önceden verdikleri sözlerin yerine getirilmesini bekliyor.

Haspolat’ta derme çatma barakadan yaptıkları ‘Gecekondularda’ yaşamlarını sağlıksız bir şekilde sürdüren Türkiye kökenli insanlarımız, bölgenin imarı ile ilgili olarak TC Büyükelçiliği ile Lefkoşa Belediyesinin kendilerine yardım elini uzatmasını bekliyor.


ÇAMUR KENT İMAR BEKLİYOR 

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden, KKTC’ye gelen ve ekmek paralarını temin etmek için Haspolat’ta yaptıkları gecekondularda yaşamlarını sürdüren Türkiye kökenli insanımız yaşam koşullarının çok kötü olduğu gecekondulardan kurtarılmayı bekliyor. Gecekondulara geçişi sağlayan yolların toprak olması ve yağan bir yağmur sonrasında çamura dönüşmesi bölgeye ‘Çamur kent’ adının verilmesine neden olurken, özellikle kışın bölgenin insan sağlığını tehdit eder bir konuma geldiği öne sürülüyor..

DERME ÇATMA BARAKALAR İNSAN SAĞLIĞINA UYGUN DEĞİL

Rumların bölgeyi terk ettikten sonra işletmeye açılmayan, hurdaya dönüşmüş yıkık dökük eski fabrikalarda ve sonradan tahta, briket, eski saç ve su geçirmemesi için muşamba ile döşenerek yapılan derme çatma barakalarda ikamet eden Türkiye kökenli insanımızın, hijyenden yoksun bir hayat sürdüğü öne sürülüyor.  Yağan yağmurun dışarıda durmasına karşın evlerin içerisinde durmamasının yarattığı sıkıntının yanı sıra, sağlığa uygun olmayan tuvaletlerin de bölge insanının sağlığını da risk altına soktuğu ileri sürülüyor.

YA YIKIN YA İMAR EDİN!

Haspolat Bölgesinde ikamet eden birçok insan, ‘Çamur Kent’ olarak isimlendirilen bölgenin çevre açısından çirkin bir görüntü yansıttığını dile getirirken, ‘Çamur Kent’te yaşam sürdüren insanlara da yeni yerleşim yerlerinin yapılmasının şart olduğunu dile getiriyor.

gecekondu-7.jpg

gecekondu-11.jpg

gecekondu-66.jpg

 

 

 

Kıbrıs Sözcü